Singapore Airlines nya Premium Economy - här är alla detaljer

21. May 2015
by Jacob

Idag var det invigning av Singapore Airlines nya kabinklass Premium Economy som kommer sättas i trafik efter sommaren. Tidigare har flygbolaget släppt bilder på den nya stolen, nu har man även släppt detaljer på vad produkten kommer innehålla, exempelvis mat och dryck

Stolen

Den nya stolen går i grått med detaljer i svart och rött. Benutrymmet ligger på 38 tum med en stolsbredd på 18,5 tum eller 19,5 tum beroende på flygplansmodell. I Premium Economy är det åtta stolar i bredd i en 2-4-2-konfiguration. Stolen har även eluttag, två USB-uttag, läslampa, cocktailbord, fotstöd samt förvaring för exempelvis en bärbar dator eller en surfplatta, vattenflaska och hörlurar. För Airbus A380 och Boeing 777-300ER är det ZIM Flugsitz GmbH som tillverkar stolen, för kommande Airbus A350 blir det Zodiac Seats US.

Underhållningssystemet

Varje Premium Economy-passagerare har en privat skärm på 13,3 tum med HD-upplösning och får dessutom brusreducerande hörlurar. Underhållningssystemet är Singapore Airlines välkända KrisWorld med ett mycket stort utbud at filmer, musik och spel. Det är Panasonic som står för hårdvaran.

Mat och dryck

Efter start serveras en välkomstcocktail, vilket även inkluderar champagne. Till huvudmåltiden kommer det finnas tre val av huvudrätt samt ett stort utbud av drycker inklusive champagne och olika viner. Champagnen i Premium Economy blir Ernest Rapeneau Brut Prestige. En stor fördel är att man även i Premium Economy kommer kunna förbeställa mat genom Singapore Airlines "Book The Cook" som tidigare bara funnits för business class och första klass. Book The Cok kommer erbjudas från samma flygplatser som idag vilket bland annat inkluderar flygningar från Singapore, London och Sydney. Book The Cook kommer finnas på alla Singapore Airlines linjer från dessa flygplatser med undantag för linjen Singapore-Kuala Lumpur som är för kort. Bland rätterna på menyn kan man exempelvis finna Rosemary Beef Brisket, Seafood Pasta in Creamed Tomato Basil Sauce, Spiced Chicken Nasi Biryani och Assorted Dim Sum. Det finns även några olika frukostalternativ.

Toalettartiklar

Passagerare i Premium Economy kommer erbjudas tandborste och tandkräm samt sockor.

Incheckning, bagage och bonuspoäng

Reser man i Premium Economy kommer man kunna checka in vid en separat disk på flygplatsen och väskan får en prioritetstagg vilket gör att den levereras före väskorna i ekonomiklass efter landning. Passagerare i Premium Economy får också ta med generöst med incheckat bagage - 35 kg. Är man medlem i Singapore Airlines bonusprogram KrisFlyer tjänar man 110% poäng. Hur intjäningen kommer se ut i andra bonusprogram i Star Alliance är ännu inte klart.

Premiärdatum

Den första flygningen med Premium Economy går den 9 augusti 2015 och kommer inledningsvis erbjudas på viktigare linjer från Singapore som London, Paris, Hong Kong och Sydney

Singapore Airlines Premium Economy

Singapore Airlines Premium Economy

Singapore Airlines Premium Economy - Stolsbredd och fjärrkontroll

Singapore Airlines Premium Economy - Bord och förvaring för vattenflaska

Singapore Airlines Premium Economy - Recline

Singapore Airlines Premium Economy - Skärmen

Singapore Airlines Premium Economy - Läslampa

Singapore Airlines Premium Economy - Champagne

More from BusinessClass.com