Singapore Airlines inkluderer Stockholm i sitt linjenät

15. Dec 2016
by BusinessClass

30 maj 2017 introducerar Singapore Airlines en ny flyglinje från Stockholm Arlanda Airport till Singapore. Linjen kommer att flygas med Airbus A350-900 – det senaste tillskottet till Singapore Airlines flygplansflotta. Den nya flyglinjen kompletterar Singapore Airlines befintliga flyglinje från Köpenhamn och ökar tillgängligheten mellan Skandinavien och Sydostasien. Flyglinjen kommer att trafikeras fem gånger per vecka med avgångar från Arlanda till Singapore, Changi Airport, via Moskva. Star Alliance-partnern SAS kommer att samarbeta med Singapore Airlines gällande denna flyglinje. Den nya linjen kommer att ingå i det joint venture-avtal mellan de två flygbolagen som trädde i kraft 2013. Detta innefattar flygningar mellan Skandinavien och Singapore.

Singapore Airlines inkluderar Stockholm i sitt linjenät i samarbete mellan SAS, Swedavia och Singapore Airlines. Flyglinjen lanserades idag av Anders Wahlström, SAS, head of sales Sweden and Finland, Subhas Menon Vice President Europe, Singapore Airlines och Kjell-Åke Westin Airport Director, Stockholm Arlanda Airport.

  • - Vi har diskuterat möjligheterna till förbindelser till Stockholm i flera år och är glada över att vi nu kan presentera en förbindelse med den senaste flygplansmodellen i vår flotta, Airbus A350-900. Det är glädjande att vårt samarbete med SAS blir allt starkare", säger Singapore Airlines vd Mr Goh Choon Phong.

  • Detta är ytterligare ett exempel på hur vi tillsammans med partners kan erbjuda fler resealternativ för våra kunder. Vi kan nu föra Sydostasien och Skandinavien närmare varandra genom att möta den ökande efterfrågan på resor mellan destinationerna.

  • - Vi ser fram emot att utveckla vårt samarbete ytterligare med Singapore Airlines och därmed kunna erbjuda våra kunder en ny linje från Stockholm till Singapore och även därifrån vidare i Asien, samt till Australien och Nya Zeeland", säger Rickard Gustafson, vd för SAS.

Omkring 600 svenska företag i olika branscher är etablerade i Sydostasien, som har ett invånarantal på 650 miljoner människor. Regionen beräknas växa med i genomsnitt 5–6 procent per år under det kommande årtiondet, vilket gör den till världens största tillväxtmotor. Resenärerna kommer att få uppleva Singapore Airlines service i den senaste kabinen ombord på det nya A350-900. Detta inkluderar helt nya säten i Business, Premium Economy och Economy Class. Flygplanet är utrustat med 253 säten, varav 42 i Business Class, 24 i Premium Economy Class och 187 i Economy Class.

Tidtabell Flight

Dagar

Avgångstid

Ankomsttid

SQ361 Stockholm–Moskva

Måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag

10.25

13.30

  SQ361 Moskva–Singapore

  Måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag

  15.00

  06.15 (+1)

  SQ362 Singapore–Moskva

  Måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag

  00.20

  06.00

  SQ362 Moskva–Stockholm

  Måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag

  07.15

  08.25

 

More from BusinessClass.com