Singapore Airlines bekräftar amenity kit till Business Class

2. Oct 2020
by Dag Christian Holm

Resenärer i Singapore Airlines Business Class har i åratal saknat en ordentlig amenity kit. Detta har erbjudits till resenärer i First Class och Suites. Men nu ändras det, Singapore Airlines kommer också att erbjuda detta till sina Business Class-passagerare.

Den som har rest med Singapore Airlines vet mycket väl att som passagerare i Business Class inte saknar nödvändigheter som tofflor, tandborste, fuktighetskräm etc. Eftersom detta finns på toaletten och kan även beställas av kabinpersonalen. Men det är nu dags att få ett ordentligt «kit» som du kan ta med dig hem, och även använda på framtida resor. Fram till nu har Singapore Airlines inställning varit att det är ett «slöseri» att dela ut sådana «kit» eftersom många inte tar dem hem eller använder allt i kitten. De har istället valt att förse välsorterade urval av toalettartiklar ombord till sina Business Class resenärer, medan konkurrenterna har erbjudit amenity kits till alla sina premiumpassagerare. Singapore Airlines har förvisso under kortare perioder delat ut amenity kits – bland annat i samband med öppningen av den ultra-långdistans flygrutten mellan Singapore och New York. Uppenbarligen har detta tagits emot väl på marknaden, eftersom de nu ska införa detta på sina flygrutter – dock inte mellan Kuala Lumpur och Singapore. Vi känner inte till alla detaljerna i dagsläget, eller lanseringsdatumet, men utifrån bilden nedanför ser uppsättningen från det brittiska parfymhuset Penhaligons riktigt bra ut. Det har redan samarbetat med Singapore Airlines och har bland annat levererat produkter som finns på toaletterna.

I First / Suites är det franska lyxvarumärket Lalique som leverar amenity kit. Sedan Singapore Airlines för några år sedan introducerade Premium Economy ombord lanserade de också ett kit för resenärer i denna klass. I ekonomi distribueras också ett enkelt kit.  

More from BusinessClass.com