Shangri-La öppnar stort resort på Sri Lanka

16. Mar 2016
by BusinessClass

Lyxhotellkedjan Shangri-La ska öppna ett stort resorthotell med strandläge på den erkänt vackra södra kusten på Sri Lanka. Hotellet kommer ha 300 rum och öppnar 1 juni.

Den Hong Kong-baserade kedjan (som bland annat har 54 hotell i Kina) säger i ett pressmeddelande att Shangri-La Hambantota Resort & Spa "kommer sätta en ny målstock för vad ett hotell kan vara" med sina faciliteter, möjligheter och atmosfär. Man planerar bland annat att anlägga en stor tropisk trädgård, en 18-håls golfbana och förstås en lång rad erbjudanden för den som vill äta, dricka och roa sig.

- Sri Lanka är en av de snabbast växande destinationerna i Indiska Oceanen. Det är ett vackert land med otroliga naturupplevelser, en gästfri befolkning och mer än 2000 års historia och kultur att upptäcka. Vi är otroligt glada över att bli det första internationella lyxresort-hotellet i vackra Hambantota, och ser fram till att kunna erbjuda det vi är bäst på: en fantastisk hotellupplevelse" säger Greg Dogan, som är hotellkedjans högsta chef.

Hotellet kommer ligga nära nationalparker med rik flora och fauna, och även nära traditionella små kuststäder där man sedan århundraden har livnärt sig på att fiska - och en av Sri Lankas stora attraktioner Bandagiriyatemplet. Man kommer erbjuda privat lyxtransfer med förfriskningar, nerkyld handduk och snacks för gäster som önskar det. Gästen blir hämtad vid ankomsten till Mattala Rajapaksa International Airport och transporterad de 35 kilometer hotellet ligger från flygplatsen.

Hotellet kommer ha 300 rum, men 26 av dom kommer vara sviter med privat butler. Alla rum, svit eller inte, kommer ha utsikt över den tropiska trädgården, och färgskalan kommer vara i dämpade nyanser och med generös användning av trä. Alla rum kommer ha egen balkong eller terrass. Som gäst på hotellet kan man titta förbi avdelningen The Village, där lokala hantverkare och artister arbetar och uppträder, eller se om man inte kan förbättra sitt handicap på den golfbana som anläggs med respekt för den lokala naturen.  Det kommer också finnas möjligheter för vattensport och förstås en modern spaavdelning, olika pooler, tennisbanor och en del butiker. När man blir hungrig finns det massor av olika möjligheter: restaurangen Bojun Hala är öppen hela dagen men Beach Grill kanske är lite mer spännande, där kan man nämligen äta färskfångad fisk. Det finns naturligvis också en rad barer och caféer på hotellet, med bland annat golfbaren The 19th Hole Bar.

Om du har bröllopsplaner (och många vänner och en stor familj) kan du avhålla den stora dagen här: hotellet kan klara upp till 1.000 gäster antingen inomhus eller ute i paviljonger i trädgården. Shangri-La Hambantota Resort & Spa är det första av två hotell som kedjan planerar att öppna på Sri Lanka. Hotell nummer två kommer ligga i huvudstaden Colombo, och det öppnar under 2017.

More from BusinessClass.com