Satsar vidare med A380

18. Apr 2020
by Dag Christian Holm

Förra året började Qantas att uppgradera sina tolv Airbus A380, inklusive nya säten och en ny bar. Detta arbete fortsätts även under denna COVID-19 pandemin, och förnärvarande finns det tre A380 i Dresden som håller på att uppgraderas. Uppgraderingen av de tolv flygplanen omfattar First Class, Business Class, Premium Economy och Economy.

Qantas hade innan pandemin redan färdigställt tre av sina tolv A380. Enligt den ursprungliga planen ska samtliga flygplan vara uppgraderad till senast i slutet av 2020, men denna tidsplan kommer troligen inte att nås.   Vi i BusinessClass.com tycker att det är trevlig att se flygbolag satsa på sina A380, trots både den pågående COVID-19 pandemin och de stora investeringskostnader som det innebär att hålla standarden på kabinprodukten uppdaterad i 2020. Det finns flertalet flygbolag som flyger A380 med en kabinprodukt som inte håller en standard som man förväntar sig i 2020. Men Qantas är ett av de flygbolagen som strävar efter att deras A380 ska leverera en upplevelse ombord som uppfyller kundens förväntningar. I väntan på bättre tider för flygbranschen är det skönt att drömma sig lite längre bort genom att se den vackra interiören som kommer att finnas på Qantas A380 i framtiden.

Några viktiga aspekter av uppgraderingen:

  • Införandet av Qantas Business Suite, som ersätter tidigare SkyBeds. Konfigurationen är 1-2-1 och varje säte har tillgång till mittengången.

  • Nya säten har installerats i Premium Economy (Samma som i företagets B787 Dreamliners).

  • En lounge/bar med plats för upp till 10 personer är tillgänglig för dem som reser i First eller Business Class.

  • De 14 sviterna i First Class har fått nya kuddar i sätena, en ny finish och en skärm med högre upplösning.

När uppgraderingen är klar kommer sätena på alla Qantas långdistansflotta (A380, A330 och B787) att vara lika.

Kapacitet för en Qantas A380 efter uppgraderingen blir:

  • 14 sviter i First Class, oförändrat.

  • 70 sviter i Business Class, en ökning med 6 sviter.

  • 60 säten i Premium Economy, en ökning med 25 säten.

  • 341 säten i Economy Class, en minskning med 30 säten.

More from BusinessClass.com