SAS och Etihad Airways inleder samarbete

27. Nov 2014
by BusinessClass

SAS och Abu Dhabi-baserade Etihad Airways inleder samarbete. Det nya samarbetet innebär att resenärer kan resa på en genomgående biljett hela vägen mellan Skandinavien och Mellanöstern. Även SAS EuroBonus och Etihad Guest omfattas så man tjänar poäng på samarbetssträckorna. Rent praktiskt innebär det att ett antal linjer som flygs av Etihad kommer får SAS-flygnummer med SK-prefix. Dessa är Abu Dhabi till Bryssel, Düsseldorf, Frankfurt, Rom, Milano, Zürich, Geneve och London Heathrow. I motsatt håll kommer SAS flygningar från Düsseldorf, Frankfurt, Rom, Milano, Zürich, Geneve och London Heathrow till Köpenhamn, Oslo och Stockholm få Etihad-flygnummer med EY-prefix. Dessutom kommer codesharesamarbetet omfatta SAS linjer från Köpenhamn till Billund och Ålesund, från Oslo till Ålesund, Kristiansand, Trondheim och Stavanger, samt från Stockholm till Umeå, Sundsvall och Östersund som alla får Etihads EY-prefix. Första försäljningsdagen för det nya samarbetet blir den 8 december 2014 med första resdag måndag 19 januari 2015.

- Vi är mycket nöjda över att kunna tillkännage det här codesharesamarbetet med Etihad Airways och ser fram emot att öka trafiken mellan Skandinavien och Mellanöstern. Både turismen och handeln mellan våra regioner har ökat de senaste åren och vi är glada över att kunna erbjuda både SAS och Etihad Airways tjänster till våra resenärer. Vi kommer att kunna erbjuda en högkvalitativ produkt med Etihad Airways till och från Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten från sju av SAS huvudflygplatser, säger Eivind Roald, Vice President och Chief Commercial Officer på SAS.

- Partnerskap som det här med SAS är centrala för Etihad Airways strategi och vi ser fram emot att placera SK-koden på våra flyg till och från Abu Dhabi och välkomna deras passagerare ombord på våra plan, säger Kevin Knight, Chief Strategy Officer på Etihad.

More from BusinessClass.com