SAS lanserar ny och exklusiv Champagne

15. Jun 2018
by BusinessClass

Denna sommar kommer de som reser med SAS kunna se fram emot att få njuta av en ny champagne och utvalda öl från Mikkeller

I ett exklusivt avtal med Charles Heidsieck har SAS fått möjligheten att kunna servera en ny årgångschampagne. Genom det redan etablerade samarbetet med Mikkeller så kommer det erbjudas en somrig alkoholfri öl från det danska bryggeriet.

Genom SAS samarbete med Charles Heidsieck kommer det kunna serveras Rose Vintage Champagne för passagerare i affärsklass. SAS blir det enda flygbolget i världen som ger denna exklusiva möjlighet att få njuta av denna nyligen lanserade champagne ombord. Den enklare brut ersätter den tidigare icke lanserade Rose Vintage 2005 och de återstående flaskorna i 2006 års upplaga.

“Vi har valt denna champagne då smakprofilen är en perfekt match för SAS Business Class. Med fruktiga noter och smak av fikon, pinjenötter och brioche, så får champagnes en lång och balanserad finish. Den lyfter vårt utbud av Champagne till en högre nivå”, säger SAS Head Chief Peter Lawrence.

Genom samarbetet med det danska bryggeriet Mikkeller så erbjuds exklusiva öl som en del av SAS koncept New Nordic Food & Beverage. Nu presenteras ett alkoholfritt öl från bryggeriet med en lätt fruktig smak, humle, belgisk jäst och kryddor ger en komplex och vacker öl. Detta öl är lättdrucket och perfekt inför sommarsäsongen.

“På SAS arbetar vi kontinuerligt med att förbättra och uppdatera utbudet av drycker ombord, vi är marknadsledande med den meny vi nu erbjuder. Sedan vi lanserade vårt nya serveringskoncept, New Nordic City SAS, för ett år sedan introducerade vi flera nya och olika öltyper, som inkluderar exklusiva öl från det danska bryggeriet Mikkeller. Men vi tyckte att en spännande alkoholfri öl saknades", säger Peter Lawrence.

 Det utbud av öl SAS har från Mikkeller bygger på de bästa ingredienserna som finns på marknaden. Detta sätter en ny standard för drycker som serveras ombord på flygplan. Många typer av öl som serveras ombord bryggs och fragmenteras med vildsvamp och serveras när smakprofilen är som bäst.

 “SAS har samarbetat med Mikkeller i utvecklandet av 18 exklusiva öl, en cocktail och en vodka. Vi ser fram emot att fortsätta vårt spännande samarbete och utvecklar nu ytterligare sex nya öl som snart kommer att serveras ombord", säger Peter Lawrence.

 

 

 

 

More from BusinessClass.com