SAS lägger ner oljelinjen mellan Stavanger och Houston och startar all-business mellan Köpenhamn och New York

15. Sep 2015
by BusinessClass

Oljeindustrin har det tufft just nu och den så-kallade "oljelinjen" mellan Stavanger och Houston, dedikerad för olje- och energisektorn i de båda regionerna, har kämpat med lönsamheten.

I en intervju med BusinessClass.se

i mitten av augusti meddelade SAS VD Rickard Gustafsson att "oljelinjen" var under diskussion och idag kom beskedet - linjen läggs ner. Istället sätts flygplanet in på linjen mellan Köpenhamn och New York, som förstärkning till de existerande avgångarna.

Den 23 oktober går den sista avgången från både Stavanger och Houston med sista ankomst i Stavanger den 24 oktober. Passagerare som har bokningar efter detta datum kommer få hjälp med ombokning till andra flyg. Flyget kommer istället sättas in mellan Köpenhamn och New York med avgångar alla dagar utom tisdagar. Flyget går från Köpenhamn kl 18.25 och från New York kl 22.55 och går som komplement till de existerande New York-linjerna. Precis som tidigare blir det enbart business class på dessa flygningar. Det är ett specialbyggt Boeing 737-400 med endast 44 säten ombord som praktiskt flygs av Privatair. - Oljelinjen var ett resultat av en kreativ och konstruktiv produktutveckling mellan SAS och våra nyckelkunder inom oljeindustrin och vi har gett linjen en ordentlig chans att utvecklas det senaste året. Dessvärre måste vi konstatera att nedgången i branschen även påverkar oss och därför flyttar vi flyget till Köpenhamn – New York där marknadspotentialen är väsentligt bättre just nu, säger Eivind Roald, Kommersiell chef på SAS, som också var initiativtagare till linjen en gång i tiden. Biljetterna på den nya flygningen mellan Köpenhamn-New York finns till försäljning från 16 september.

Stolen på SAS Boeing 737-700

More from BusinessClass.com