Så här uppför vi oss på flygplatsen - nya tal

31. May 2016
by BusinessClass

Enligt en ny rapport säger 53% av de tillfrågade att de tycker om att tillbringa tid på flygplatser, och 56% säger att de ofta ser till att komma lite tidigare än de behöver för att kunna handla taxfree och annat. Rapporten kommer från Priority Pass, som säljer det populära kortet som ger tillgång till lounger på flygplatser världen över. Man har frågat 3.000 resande i England, Emiraterna, USA, Tyskland, Frankrike, Singapore och Hong Kong om vad man tycker om livet på flygplatsen och hur man använder sin tid. 2/3 av alla resande letar efter bra erbjudanden när de kommer in i shoppingområdena, och 35% säger att de speciellt letar efter något lite mere lyxigt än normalt, något som de inte skulle titta på annars. Den trenden har foretaget sett i tidigare undersökningar: dom som letar efter lite dyrare varor blir fler och fler - och fler och fler delar dessutom sina nyinköpta varor via sociala medier med sina vänner.

Priority Pass kommenterar trenden så här: "Vi tycker oss se en tydlig trend här, alla resande - också dom som reser mycket - ser sig själva mindre som passagerare och mer och mer som konsumenter, som också vill ha en upplevelse med under resan, och väldigt gärna en trevlig shoppingupplevelse". 59% av dom som reser mycket säger att bra loungemöjligheter är "väldigt viktigt" för valet av flygplats. Oftast kan man ju inte välja, men om man kan, som kanske om man ska flyga via Düsseldorf eller München, ja så gör man det i högre grad än tidigare. Kanske kan vi säga att vi som reser mycket har blivit mer medvetna - eller kräsna? 40% av dom som reser mycket använder sig aldrig av shoppingmöjligheterna men går direkt till sin lounge och direkt till flyget därifrån. Men trots det säger 51% i gruppen att de faktiskt gillar att vara på flygplatser. Vi här på redaktionen vet inte helt hur vi skall tolka siffrorna - är det så enkelt att hälften av oss gillar flygplatser, andra hälften inte? Är det dom som inte gillar flygplatser som går direkt till loungen?

Plaza Premium Lounge London Heathrow Terminal 2

Andra tal att uppmärksamma: 50% av dom man frågade i Europa tycker att digitala boardingkort i mobilen och appar gör resande enklare - men 50% tycker inte det gör någon större skillnad. 24% använder en eller flera flygplats-appar om man tittar på samtliga resande, i gruppen som flyger mycket är talet 41%. Vi på redaktionen pratade om det här: de flesta av oss har både flygplatsappar och flygbolagsappar, men trots att vi har checkat in hemifrån händer det att några av oss går fram till automaten och trycker ut ett pappers-boardingkort. Så kan man bara ha det i fickan och slipper öppna mobilen, leta upp sin flygbolagsapp och hitta barcoden vid säkerhetskontrollen, taxfreebutiken och gaten. Gammaldags? Eller enklare? Hur gör du och vad är din inställning till flygplatser?

More from BusinessClass.com