The Ritz Paris auktionerar ut samlarobjekt

16. Feb 2018
by BusinessClass

The Ritz Paris

 är ett av världens klassiska hotell och nu har du möjlighet att få tag på en del av dess prestigefyllda historia.

Hotellet auktionerar ut 3 500 objekt från sin 120-åriga historia; en soffa som författaren Marcel Proust har suttit i eller en barstol som har nyttjats av legendariska författare som Ernest Hemingway och F. Scott Fitzgerald på 1920-talet, så kan du nog finna något som passar just dig.

Auktionen är planerad att pågå mellan den 17:e och 21:a april och hålls av

Artcurial

, ett auktionshus som tidigare har sålt föremål från Hotel de Crillon och Plaza Athenee i Paris samt Hotel de Paris i Monaco.

Beläget vad 15 Place Vendôme så har The Ritz en legendarisk status bland lyxhotell i världen. Hotellet har varit värd för många av de mest kända personerna över åren. Exempelvis Prinsessan Diana, som åt middag på hotellet samma dag då hennes tragiska dödsfall inträffade med Dodi al-Fayed, sonen till hotellets ägare den egyptiska miljardären Mohammed al-Fayed.

Hotellet grundades av den schweiziske hotellmagnaten César Ritz 1898. 2016 återöppnades hotellet efter en period av omfattande renovering, då med 142 överdådiga rum och sviter, några namngivna efter några av sina mer kända gäster som Coco Chanel och operasångerskan Maria Callas.

Några av de mer ovanliga föremålen som auktioneras ut är bland annat en hundsäng i gustaviansk stil (Louis XVI), en minibar med Ritz monogram och tre barstolar från en av hotellets kända barer. Man hoppas få in mellan en och en och en halv miljon euro på auktionen.

Hitta de bästa priserna på hotell genom att nyttja tjänsten för att jämföra dessa med endast en sökning. De bästa erbjudandena och pris för The Ritz Paris hittar du här.

More from BusinessClass.com