Ritz-Carltons nya resorthotell i Koh Samui

18. Oct 2017
by BusinessClass

Efter vi senast berättade om att kedjan

Rosewood

öppnar hotell på Phuket riktar vi nu blicken mot en annan del av Thailand.

Hotellet ligger på ett stort ostört område som tidigare användes för att odla kokosnötter. Havet ligger inte långt borta och hotellet har 175 sviter och poolvillor. Man har faktiskt använt en hel del trä från just kokospalmen i husen, och så använder man kokosolja i spaet - en liten påminnelse om platsens historia.

Spa Village Koh Samui är ett stort spa med egen yogapaviljong, hälsobar, cirkelformad pool så man kan simma runt utan att behöva stoppa och förstås en lång rad olika behandlingsrum och behandlingar. För den som har upplevt Songkran-festivalen i Thailand kanske behandlingen The Songkran Shower lockar?

Hotellets gastronomiska möjligheter är många med hela sju restauranger. Låt oss nämna Pak Tai som koncentrerar sig på det sydthailändska koket och internationella Shook! med ett stort urval av vin från hela världen - inte alltid man hittar det i Thailand.

När du bor på hotellet har du lov att simma och snorkla vid hotellets avskilda område The Swim Reef. Här filtrerar man vattnet så du får gärna fodra fiskarna utan att den naturliga balansen i havet rubbas.

Träna kan man också men här finns lite mer än några hantlar och en roddmaskin. Nej här kan du prova på Muay Thai eller thaiboxning på svenska. Skydd ingår tillsammans med vänliga instruktörer. Två stränder, två tennisbanor, olika möjligheter för vattenaktiviteter och flera pooler utökar listan med möjliga aktiviteter på detta fina hotell.

Läs gärna också: 10 av Phukets bästa resorthotell

More from BusinessClass.com