Ritz-Carlton öppnar sitt första hotell i Budapest

20. Apr 2016
by BusinessClass

Din nya adress i Budapest? Ritz-Carlton öppnade förra veckan sitt första hotell i den ungerska huvudstaden. Läget är mitt i centrum nära shopping och kultur, med gångavstånd ner till Donau. Hotellet ligger i ett hus från 1914 och har 170 rum och 30 sviter. Från många av rummen har man utsikt över Sankt Stefansbasilikan (som för övrigt är Ungerns tredje största kyrkobyggnad).

Även om huset är över 100 år gammalt är interiören på inget sätt antik: kedjan har renoverat huset ocg faciliteterna till 2016-standard. På åttonde och nionde våningen ligger The Ritz-Carlton Club Lounge där man hela dagen kan få lite att äta och dricka, och inte minst använda hotellets conciergeservice om man vill ha hjälp med biljetter till exempelvis ett operabesök, tips på en restaurang eller var man köper ett par badbyxor så man kan besöka ett av de berömda badhusen i staden.

En attraktion på hotellet är The Kupola Lounge: en glaskupol där det serveras frukost och lunch. Härifrån har man utsikt över lobbyn och en imponerande kristallkrona. Men det finns också andra kulinariska möjlighter på hotellet: Deak Street Kitchen serverar typiskt ungerska rätter och utlovar ett stort urval av ungerska viner.

Eftersom vi är i Budapest finns det förstås möjligheter för spa och avslappning på hotellet, och även ett gym som är öppet dygnet runt.

"Det är ett privilegium att få lov att öppna vårt första hotell i Budapest" uttalar Hervé Humler som är en av Ritz-Carltons toppchefer. "Budapest är en extraordinär stad och det skall vårt hotell också vara". Här på redaktionen har vi bott på en del trevliga men också fantasilösa och intetsägande hotell i Budapest. Har du några personliga tips?

More from BusinessClass.com