The Ritz-Carlton i Kuala Lumpur "behövde fräschas upp"

23. Jun 2016
by Dag Christian Holm

Ett av Kuala Lumpurs finaste hotell The Ritz-Carlton har öppnat igen efter en omfattande renovering. Hotellet har länge varit en av de mest kända hotelladresserna i gyllene triangel-distriktet i staden, och varit öppet sedan december 1997. Det är Alexandra Champalimaud, en designer från New York som har stått för idéerna och lett arbetet med att förnya lyxhotellet. Hotellet säger i ett pressmeddelande "det var dags att fräscha upp hotellet för att kunna erbjuda det som dagens moderna resande ställer krav på". Man säger också "vi har stöpt om hotellet utan att kasta bort hotellets själ, dess lyxiga grundkänsla och historia. Vi har också tagit hänsyn till den speciella atmosfär som kombinationen av hotellets fysiska ramar och våra gäster har skapat". Hotellets 364 rum och sviter, alla restauranger och alla de områden gästerna kommer i kontakt med har uppdaterats. Färgpaletten är dämpad och ganska neutral, men med nya möbler och moderna inredningsdetaljer som accenter.  

"Vi har tittat på alla detaljer, från hur vår berömda Afternoon Tea i lobbyn skulle se ut och kännas, till vilka rätter vi ville erbjuda i restaurangen och hur det nya biblioteket (som har en bar med ett imponerande urval av konjak och whisky) skulle designas. En del saker har man dock inte ändrat på. Hotellets berömda butlerservice är den samma, och varje gäst får sin egen butler som står till tjänst dygnet runt.

Hotellets spaavdelning kan fortfarande erbjuda en lång rad behandlingar, men nu finns det fler att välja på. En annan möjlighet på hotellet är servicen Chef-On-Call. Här kan man tillkalla en kock som kan trolla fram en personligt anpassad meny till den romantiska middagen eller kanske till affärslunchen. Ritz-Carlton har fått mängder av priser och utmärkelser genom åren.

Om du vill boka in dig, kan du göra det via vår nya hotellsektion, där vi garanterar dig marknadens bästa pris.

More from BusinessClass.com