Recension av Park Hyatt Tokyo

21. Sep 2018
by Jason BusinessClass

Samlad bedömning: 9/10

Det finns mer att berätta om hotellet Park Hyatt Tokyo än att det användes som en viktig kuliss och del av filmen Lost in translation från 2003. Detta majestätiska hotell i hjärtat av hektiska området Shinjuku i Tokyo är ett av de bästa lyxhotellen i Tokyo, och det var även ett av de första hotellen i staden i den här klassen. Även om det känns som om lite har hänt på hotellet sedan man öppnade 1994 blev vi väldigt förtjusta i den eleganta interiören och den sofistikerade atmosfär som genomsyrar hotellet. Hotellet tar dig på en liten resa bakåt i tiden, och när jazzorkestern börjar spela uppe på legendariska New York Bar & Grill kändes det som Frank Sinatra när som helst kunde dyka upp på scenen. Om du vill uppleva Tokyo med finess och med lite nostalgi över dagar som har gått, ja så är detta hotellet för dig.

Läge 8/10:

Park Hyatt Tokyo ligger ungefär en kvarts promenad från järnvägsstationen Shinjuku, som är världens mest hektiska. 3,5 miljoner människor passerar genom stationen varje dag. Shinjukudistriktet är stort och här finns också massor av uteliv och många kontor - och allt annat som Tokyo myllrar av. Om pulsen, storstaden och alla människor gör att du behöver en paus ligger den stora parken Yoyogi under en halvtimmes promenad från hotellet. Den flygplats i Tokyo som ligger närmast på hotellet är Haneda.

Rum 9/10:

Rummen på Park Hyatt Tokyo är stora. Även de minsta rum är på 45 kvadratmeter, men vi bodde i ett rum i kategorin Park View King som hade 60 kvadratmeter och en otrolig utsikt till två sidor. Åt ena hållet kunde vi se Yoyogiparken och åt andra hållet kunde vi i fjärran se berget Fuji genom de stora fönster rummet hade.

Stilen var absolut inte ultramodern men ska vi inte kalla det för en solid designupplevelse med murriga jordfärger. Vi enades om att det kändes lugnande och behagligt att vara på rummet, kanske till och med lite zen-aktigt. Badrummet var stort och hade superfin utsikt, också från badkaret. Sängkläderna var av egyptisk bomull och det fanns gratis produkter från firman Aesop - imponerande. En fin detalj var bomullspyjamasen - en yukata - och så fanns både en Nespressomaskin och möjlighet att göra olika japanska te.

Service och faciliteter 8/10:

Servicen var som den skulle vara - optimal. Personalen vill gärna hjälpa till och om du behöver något extra kan hotellets consierge hjälpa till. Se till att kolla in den stora poolen och gymmet uppe på 47:e våningen Club On The Park. Här tränar du med den antagligen bästa utsikt du har haft någonsin.

Stil 8/10:

Detta hotell med 177 rum befinner sig på våningarna 39 till 52 i ett av de tre glastorn som den japanska designer Kenzo Tange har ritat. Här möts du av granit, marmor, stora fönster och speglar, men också av många trädetaljer, fina mattor och man har använt en hel del textil på väggarna för att mjuka upp intrycket. Man har fått hjälp av den amerikanska inredningsarkitekten John Morford, som ville att gästerna skulle känna sig hemmastadda och att det skulle vara lite som att träda in i en penthouselägenhet i New York. Vi tycker han har gjort ett bra jobb.

Mat 9/10:

Matmetropolen Tokyo erbjuder ett överflöd av gastronomiska möjligheter. Men om du stannar inne på hotellet finns också här en hel del att välja på.

Ät japansk eller europeisk frukost på restaurangen Girandola, ät traditionell japansk lunch på Kozue eller en god middag på legendariska New York Bar & Grill. Vi åt en väldigt god hamburgare på wagyu-nötkött här mens vi diggade jazzmusiken, nattklubbsstämningen och förstås den fantastiska utsikten från vårt bord. En kväll vi kommer minnas!

Vem ska bo på det här hotellet?

Du ska bo här om du vill bo mitt i pulserande Shinjuku men på ett hotell med stil. Tidlös hotellstämning. Familjer med barn kan absolut också bo här - barnen kommer älska poolen.

3 saker vi älskar hos Park Hyatt Tokyo:

* Fantastisk utsikt

* Jazz och god mat på New York Bar & Grill

* Stora rum

BusinessClass ger dig alltid bra priser på bra hotell genom att jämföra olika hotellsidor och leverantörer i en och samma sökning. Hitta bästa priset påPark Hyatt Tokyo genom att klicka här.

More from BusinessClass.com