Recension av Four Seasons Hotel London at Park Lane

21. Feb 2020
by Jason BusinessClass

I år är det 50-årsjubileum för ikoniska Four Seasons Hotel London at Park Lane. I samband med detta jubileum av det första Four Seasons hotellet i Europa, renoveras alla rum. Detta, trots att det bara är 8 år sedan sist. BusinessClass var bland de första gästerna att testa de nyrenoverade rummen. Just nu är det de två översta våningarna som är renoverade. Vi kan meddela att detta är riktigt välgjort, både rummen och korridorerna.

Byggnaden kanske inte riktigt är lika speciell som systerhotellet Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square. Hotellet ligger dock väldigt bra till, mitt i huvudstaden. Härlig utsikt över parken, spa/gym på 10:e våningen och den italienska restaurangen, är några saker som gör hotellet till ett av de bästa valen av hotell i London.

Läge (9)

Four Seasons Hotel London at Park Lane ligger i Mayfair, mellan Green Park och Hyde Park. En kort promenad tar dig till charmiga Mayfair, och det är nära till Knightsbridge. De stora varuhusen Selfridges och Harrods är inom promenadavstånd. Något som är bra att veta är att hotellet ligger mitt i London med mycket trafik runt om. Att välja ett rum så högt upp som möjligt gör att du kommer ifrån ljudet från trafiken samt att du vet att rummet är renoverat.

Rummen (9)

Vi bodde i deras Premier room, som ger lite mer utrymme och bättre utsikt. Rummet är dock inte så stort (35 m2). Deluxe och Premier rummen har badrum i marmor, med ett badkar och en stort separat dusch. De renoverade rummen har fina, varma färger och ängarna är mycket bekväma. Isbitar levereras till rummet varje dag.

Service (9)

Vi tycker servicen under vistelsen var som förväntat. Four Seasons Hotel London at Park Lane är inget intimt hotell, men personalen var professionell och vänlig. Om vi behövde en extra tandborste, kom den efter några minuter.

Stilen (9)

Byggnaden i sig är inte så unik. Men när man kommer in i hotellet möts man av Pierre Yves Rochon’s röda design, i hela lobbyn. Det finns röda Louis XVI stolar i sammet, röda vaser och ett stort rödlackerat piano. Vi tyckte mycket om lobbyn som hade öppen spis och utrymme för möten och afternoon tea. Hotellet har totalt 198 rum, men just nu när vi skriver denna recension är endast rummen på de två våningar högst upp renoverade. Detta är den senaste generationen av Four Seasons rumdesign, med känsla för detaljer. Vi tycker att den nya designen av rummen är mycket i tiden mot den gamla designen. Vi tyckte om de varma och fina färgerna på mattor, väggar, och möbler. Stora speglar och badrum i marmor är mycket välkomnande. Spat på 10:e våningen har härlig utsikt över Hyde park. Du kan se ut över Buckingham Palace och Westminister medan du använder det senaste från Technogym. Det finns även bastu, ångbad och en liten pool med hydro massageprogram.

Mat och dryck (9)

Middag på Four Seasons Hotel London at Park Lane är en mycket trevlig upplevelse, om du tycker om italiensk mat. London har några av de bästa italienska restauranger i världen och Amaranto är värt ett besök, även om du inte bor på hotellet. Vi tyckte speciellt om grillade kronärtskockor med Pecorino Romano Aioli och Pappardelle med Genovese ragu. Vår andra dag testade vi pasta med färsk svart tryffel från Alba.

Frukosten var bra men bara á la carte, och serverades i restaurang Amaranto.

Vem passar hotellet för:

Hotellet passar för den som önskar en lyxig vistelse i London.

Vi tyckte speciellt om:

Läget Spat Den italienska restaurangen

BusinessClass ger dig de bästa priserna på hotell, genom att söka igenom alla de ledande företagen som förmedlar hotell. Hitta ditt bästa pris på Four Seasons Hotel London at Park Lane genom en sökning högst upp på denna sida.

Totalt betyg: 9

   

More from BusinessClass.com