Recension av Belmond Hotel Cipriani

18. Oct 2018
by Jason BusinessClass

Vill du uppleva Venedig på första parkett? På med silkesscarfsen om halsen, hoppa av gondolen och checka in på Belmond Hotel Cipriani! Vi har bott här flera gånger och kan nu med stor säkerhet slå fast, att detta är ett bra hotell att välja om din vistelse i Venedig ska hålla högsta klass. Hotellet byggdes på 50-talet under den period när filmer som "Prinsessa på vift" och "Tre flickor i Rom" var populära. Välbeställda folk fick upp ögonen för Italien som en flärdig semesterdestination, och många ville resa till Rom, Venedig och andra italienska städer för att leva La Dolce Vita.

Guisepoe Cipriani heter den man som vid den tiden hade klassiska Harrys Bar i Venedig. Han ville bygge ett lyxhotell i staden som inte skulle ligga allt för långt från Markusplatsen men samtidigt ha ett lugnt läge lite avskärmat från horderna av turister. Lösningen blev att förlägga hotellet till ön Giudecca som bara ligger några minuters båttur från platsen. Hotellet konkurrerar nästan lite med själva staden som attraktion och är en slags destination i sig själv. Om du gillar snygga hotell, gammaldags lyx och en portion glamour - ja så ska en övernattning eller två finnas på din bucketlist.

Läge:

Hotellet ligger idylliskt på en liten ö precis utanför Markusplatsen. Hotellets stiliga Riva liknande båtar transporterar dig ståndsmässigt fram och tillbaka och båtarna kör nästan hela tiden. Sjöresan tar bara fem minuter men skillnaden på den ibland hektiska stämningen i Venedigs centrum och atmosfären på ön är stor - det känns som att komma till en oas.

Rummen:

Belmond Hotel Cipriani har 42 rum, 26 juniorsviter och 16 sviter. Vi har bott både i de "vanliga" rummen och i en juniorsvit. Sistnämnda är en helt fantastisk upplevelse, men gemensamt för alla rum på hotellet är de fina material men har använt, de antikviteter man träffar på och de fina badrummen som ofta är utförda i marmor. En del rum har utsikt till kanalen och andra ut till hotellets trädgård. Om du bokar en svit får du din egen terrass med kanalutsikt eller en egen liten plätt av trädgården komplett med trädgårdsmöbler. Alla rum är stora och individuellt inredda. Om du behöver en butler kan det förstås beställas.

Stilen

Belmond Hotel Cipriani kombinerar på ett fantastiskt sätt känslan av "old world" och modern komfort. Trädgården är välfriserad, här får du Venedigs största hotellpool, man har använt dyra material och varit noga i sina val av det mesta man som gäst upplever. Det här är ett hotell för gäster som vill ha kvalitet ut i fingerspetsarna.

Service:

Service: 

På Belmond Hotel Cipriani möts man av personal som har jobbat på hotellet i många år, och det är man stolt över. Yrkesstoltheten märker man av som gäst, det bemötande man får är vänligt, professionellt och tillmötesgående.

Mat:

Belmond Belmond Cipriani har 2 restauranger. Le Cips Club är en ganska informell restaurang med huvudsakligen lokala rätter från regionen. Vi åt riktigt gott och drack traktens vin - här kan man sitta länge, njuta utsikten ut över lagunen med Venedigs klassiska hus som bakgrund och om vädret tillåter kan man äta al fresco under bar himmel. Restaurangen ORO är lite mer formell. Den är snyggt inredd av arkitekten Adam Tiphany och kan brösta sig med en Michelinstjärna. Efter middagen kan man gå in i baren och kanske beställa en George Clooney-tequila (hans eget märke Casamigo). Skådespelaren bor för övrigt ganska ofta på hotellet. Det finns också en mindre snackbar vid poolen. Perfekt om man bara vill något att mumsa på men inte orkar röra sig för långt bort från solstolen.

Vem ska bo på det här hotellet?

Folk som gärna betalar lite extra och som sätter pris på klassisk, tidlös lyx.

3 ting vi älskade:

Båtturen Restaurangen Le Cips Club Poolen

BusinessClass ger dig alltid bra priser på bra hotell genom att jämföra olika hotellsidor och leverantörer i en och samma sökning. Hitta bästa priset på Belmond Hotel Cipriani genom att klicka här.

More from BusinessClass.com