Raffles Singapore radar upp kända kockar inför återöppnandet

17. Aug 2018
by BusinessClass

 

1899 så var Raffles Singapore det första hotellet i staden att anställa en fransk kock och introducera resenärerna till autentiska franska smaker. Ungefär 120 år senare så kommer Grand Dame återigen vara i framkanten för en kulinarisk renässans.

Hotellet är för närvarande stängt för renovering. Inför återöppnandet nästa år så har en del kända ansikten inom den gastronomiska världen radats upp för att skapa distinkta matupplevelser när hotellet öppnar.

  Varje koncept har nogrannt valts ut för att förstärka den kända ”Raffles Experience” för det lokala klientelet och krävande resenärer. Följnade är en serie av kulinariska inriktningar som Raffles Singapore kommer introducera:

BBR by Alain Ducasse

Bar & Billiard Room (BBR) kommer utvecklas i en ny riktning med den kände kocken Alain Ducasse som kommer skapa sitt första medelhavs- och grillkoncept där rätterna delas. Detta unika koncept kommer ta gästern apå en kulinarisk resa längs Medelhavets kuster i en modern miljö. I sann Bar & Billiard Room anda kommer det även finnas en livlig barscen som är rolig, avkopplad och perfekt för sociala möten.

 

La Dame de Pic

EN av världens kvinnliga mästerkockar med tre Michelinstjärnor, Anne-Sophie Pic, debiterar i Asien med en spektakulär restaurang i Raffles Singapore. Restaurangen, La Dame de Pic, bjuder in gästerna i värld som utmärks av Anne-Sopies kulinariska identitet. Detta utmärker sig i hennes sökande av aromatisk komplexitet i kombination med kraftfulla smaker som väcker känslor. Restaurangens drinklista presenterar mångsidiga och diversifierade matchningar i både intensitet och harmoni med den delikata konsten av avsmakning; där finns viner, cocktailsmwhisky, sake, te, kaffe, dashi och buljonger. Vinlistan har en internationell bas med en lutning åt det franska, i synnerhet med fokus på Anne-Sophies hemmatrakt  Rhônedalen.

yì by Jereme Leung

Ledd av en av de mest inflytelserika kinesiska kockarna inom det moderna kinesiska köket så har den kände mästerkocken  Jereme Leung återvänt till sin hemstad. Denna morderna kinesiska restaurang kommer vara inrymd på tredje våningen i den nyligen återställda Raffles Arcade. Yì, som betyder konst på kinesiska, väcker din aptit och dina sinnen. Med en anspelning på den finare kinesiska kokkonsten baserad på århundraden vävs den in i den intrikata presentationen.

Butcher’s Block

Den uppfräschade Raffles Arcade kommer också ha en restaurang serverande kött, Butcher’s Block. Här kommer fokus ligga på de finaste styckningsdetaljerna från utvalda producenter som som visas upp i The Vault, en köttkyl med glassidor placerad bredvid det öppna köket där köttet tillagas till perfektion.

Tiffin Room

Som en del av Raffles Singapores historiska förflutna, har The Tiffin funnits på plats sedan 1892. Här kommer det fortsättningsvis att serveras smaker från norra Indien. Gästen bjuds på en matresa genom norra Indien från Rajasthan till Punjab till Lucknow. Det erbjuds semibuffé och a la carte middag.

Long Bar

Här skapades Singapore Sling för mer än hundra år sedan. Den plantageinspirerande dekoren kommer fräschas upp och den kända bardisken kommer restaureras.

Writers Bar

Som en hyllning till kända författare som har kommit och gått under åren skapades Writers Bar. Den kommer byggas ut till fullständig bar med skräddarsydda cocktails, viner och sprit.

Raffles Courtyard

Utstrålandes en trädgårds- och en välkomnande  atmosfär så är Raffles Courtyard stadens sociala träffpunkt utomhus i Raffles Arcade. Den inbjudande baren och loungen är öppen hela dagen och erbjuder gästerna ett andningshål med en kolonial arkitektur. Här serveras läskande sommardrinkar som kan delas av flear och ett urval Sydost asiatiska smårätter.

Ah Teng’s Café

Raffles nya kafé för takeway har fått sitt namn från en lokal bagare som ägde ett bageri i området under början av 1900-talet. Ah Teng’s Café serverar sina gäster, lokalbor och hitresta, kalla drycker gjorda på beställning, ett urval av finare kaffe, te och bakverk samt hantverksmässigt tillverkar glass att ta med sig.  

More from BusinessClass.com