Qatar Airways’ presenterar revolutionerande ny "QSuite" - förstaklasskänsla på business class

11. Mar 2017
by BusinessClass

Qatar Airways har nu visat upp sin länge emotsedda nya business class-produkt. Namnet är "The QSuite".

Den nya stolen blev presenterad på världens största resemässa ITB Berlin när den öppnade i går onsdag. Det var Qatar Airways högsta chef Akbar Al Baker som ledde presentationen, och före man lät ridån falla utlovade man en stol som man sa skulle vara  "a new level of luxury" och vi måste säga här på redaktionen att man infriade förväntningarna! Den nya stolen kommer vara installerad på samtliga Qatars flyg senast under hösten 2018 men debuten kommer redan nu i juni på rutten mellan Doha och London när man börjar använda sina fabriksnya Boeing 777-300ER.

Qatar Airways nya business class-stol – The QSuite

Foto: Qatar Airways

Den nya stolen eller sviten har varit på väg i tre år och innehåller lösningar inget annat flygbolag hittils har kunnat presentera för business class-passagerare. Två eksempel på det är möjligheten att kunna dra för en dörr ut till gången och världens första dubbelsäng.

Världens första dubbelsäng på business class

Foto: Qatar Airways

Stolen kan ställas in exakt efter hur passageraren vill ha det och även paneler och TV-skärmen kan flyttas. Det betyder att om man reser tillsammans med någon kan man göra om de två platserna till ett gemensamt utrymme så man lättare kan arbeta, äta eller bara umgås bättre. Detta är unikt för denna bokningsklass - vilket Qatar Airways framhöll flera gånger under presentationen.

Stolarna och utrymmet kan förvandlas till ett avskilt rum för personer som reser tillsammans

Foto: Qatar Airways

Stolarna är delvis framställda av italienskt läder och många detaljer är handsydda. Man passar också på att lansera ett nytt koncept för mat och dryck till business class-passagerarna som ska ge "många nya möjligheter" som man uttryckte det under presentationen.

Man kommer också med ett nytt middagskoncept.

Foto: Qatar Airways

Middagskonceptet får också en trevlig uppgradering och blir en mycket mer social upplevelse om man reser tillsammans med andra. Nu kommer man nämligen att kunna beställa olika rätter som är speciellt framtagna för att delas mellan två eller flera passagerare. Den redan existerande möjligheten "dine on demand" kommer finnas kvar och så lanserar man en expressfrukost för dom som har tänt skylten "do not disturb" för att få sova lite längre. Man utlovar stegvisa förbättringar och tillägg som kommer att komma i etapper de närmaste åren som bättre tallrikar och bestick, bättre och mer bekväma kuddar och nya sängkläder berättade man också.

The QSuite hos Qatar Airways

Foto: Qatar Airways

De nya sängkläderna kommer att levereras från engelska firman The White Company och det kommer också nya necessärer från BRIC's med innehåll från italienska kosmetikfirman Castello Monte Vibiano Vecchio. Underhållningssystemet kommer också att kännas nytt och annorlunda - det kommer från firman Oryx One.

Optional privacy

Foto: Qatar Airways

Akbar Al Baker sa bland att den nya stolen och kabinen är "många premiärer och branschnyheter på en gång" när man på detta sätt ger business class-passagerare bättre möjligheter för att inreda och utforma sin reseupplevelse och han avslutade med att säga "detta är business class på ett sätt som aldrig funnits tidigare" och vi på redaktionen håller med. Vi ser fram till att själva kunna testa nya QSuite i luften.

More from BusinessClass.com