Qatar Airways lanserar expeditionskryssningar

11. Dec 2020
by Dag Christian Holm

Discover Qatar, som är ett dotterbolag till Qatar Airways, erbjuder från nästa år exklusiva kryssningsupplevelser i Persiska Viken. Passagerare har bland annat möjlighet att utforska valhajar på nära håll och uppleva en kryssning utöver det vanliga.

Discover Qatar har ingått ett partnerskap med den franska kryssningsoperatören PONANT, som ansvarar för kryssningarna som pågår i 9 dagar. Väl ombord kan resenärer njuta av välinredda hytter, utsökta måltider som är serverade i en av skeppets två restauranger – eller i hytten om så önskas.

Förutom avslappnande dagar på skeppet, eller i hytten kan man också delta i unika aktiviteter, såsom snorkling i de vackra korallreven. Här kan man uppleva en djurrik mangroveträsk – och om du har tur dyker den över 20 ton tunga valhajen upp. Denna haj kallas den vänliga jätten och är ofarlig för människor, kan bli upp till 100 år gamla och väcker definitivt uppståndelse med sin upp till 15 meter långa kropp.

Ombord på kryssningarna finns det också marinbiologer och olika guider som kan berätta i detalj om livet i havet och längs kusten. Önskar du lugnare dagar, så kommer definitivt soldäcket med sina bekväma solstolar, ett besök vid skeppets alldeles egna «infinity» pool eller spaet på det översta däcket fresta dig.

Ett av skeppets många höjdpunkter är loungen som befinner sig under vattenlinjen. Här kan man slappna av med något gott i glaset, medan spännande fiskar svimmar förbi en av de ovala fönsterna.

Qatar Airways VD Akbar Al Baker sa i ett pressmeddelande att han ser fram mot att visa upp landets unika marina natur. Själva skeppet, La Champlain, har 92 hytter och sviter med alla bekvämligheter som man kan tänka sig. Butlerservice dygnet runt är såklart på plats för att uppfylla resenärernas små och stora önskemål. Kryssningssäsongen ska efter planerna starta i mars 2021, och priserna är från ca. 46.000:- SEK per person.

More from BusinessClass.com