Qatar Airways lanserar ett imponerande nytt serveringskoncept för första- och affärsklass

6. Jun 2018
by BusinessClass

 

Qatar Airways har lanserat en ny middagsupplevelse ombord för passagerare i första- och affärsklass, som består av nya menyer, porslin och bestick och porslin.

Det nya konceptet, som redan används på flygbolagets europeiska linjer, gör också att matalternativen har fått ett större fokus med regionala influenser. Det innebär att det kommer att finnas ett antal nya rätter som läggs till i menyn baserat på resmål, till exempel erbjudandet av porcini och tryffelrisotto till italienska destinationer.

  Dessutom kan traditionella arabiska huvudrätter, som kabsa, biryani och grillat kött serveras på de flesta av flygbolagens rutter. Nya varma efterrätter kommer att introduceras till passagerare i affärsklass. Vissa utvalda rutter kommer även få en lyxig afternoon tea-upplevelse ombord på utvalda rutter. Uppmärksamheten på detaljer i det nya konceptet märks, exempelvis de små kryddkvarnarna som mal svartpeppar och Himalaya-salt och linnefodrade brödkorgar som rymmer en nybakad brödtrio.

  Enligt Akbar Al Bake, koncernchef för Qatar Airways, så samarbetar Qatar Airways med lokala jordbruksföretag och leverantörer för att producera produkter för specifika behov och främja en "gård-till-bord" -strategi. "Våra maträtter ombord är utformade för de fyra årstiderna, och bättre integrera användningen av lokalt odlade produkter och autentiska livsmedel av lokala producenter som levererar enligt de högsta internationella kraven," säger han i ett pressmeddelande. Den nya middagsupplevelsen är som svar på att resenärer är numera mer medvetna om deras kostbehov och en mer hälsosam kosthållning. Qatar Airways kommer erbjuda alternativ med lättare rätter, såsom färska sallader, skogsbär, varm frukost med havregryn och mycket annat. Mer hälsosamma dryckesalternativ som kallpressad juice kommer också att finnas tillgängliga på utvalda rutter. Passagerare i förstaklass kan se fram emot en förbättrad kaviarservering tillsammans med rökt lax som serveras på ett specialtillverkat fat i kristall.

Det nya konceptet kommer vara i tillägg till Qatar Airways mycket populära middagsalternativ som lanserades förra året som innebär att passagerare som reser i först- och affärsklass kan välja en huvudrätt från à la carte-menyn minst 24 timmar innan avgång och upp till hela 14 dagar innan flygningen.  

More from BusinessClass.com