Qatar Airways förtsätter att återuppta flyglinjer – erbjuder flest flyglinjer ut i världen av alla flygbolag

21. Sep 2020
by BusinessClass

Under pandemin var Qatar Airways ett av få flygbolag som fortfarande flög en stor del av sina internationella flyglinjer, och flygbolaget fortsätter att återuppta stora delar av sitt linjenätverk i snabb takt.

Qatar Airways har sedan utbrottet av COVID-19 haft en mission om att hjälpa människor tillbaka hem, och höll därför igång stora delar av sitt flygnätverk. Enligt den senaste IATA rapporten var Qatar Airways den största internationella flygbolaget mellan April och Juni i år. Bland annat flög flygbolaget 40% av alla internationella resenärer till och från Australien mellan April och Juni 2020. Sedan i mitten av September opererar flygbolaget 650 flighter i veckar till mer än 85 destinationer runt i världen.

”Återhämtningen av internationella resor tar tid, men att återvända till över 50 procent av vårt nätverk före COVID-19 är en viktig milstolpe

” sa flygbolagets VD Akbar Al Baker tidigare i September. I September återupptar flygbolaget trafik till bland annat:

  • Houston

  • Kathmandu

  • Mogadishu

  • Philadelphia

  • Sialkot

  • Accra

  Qatar Airways har förlängt sina flexibla avbokningsregler för alla biljetter som bokas innan 31 December 2020 och två år från utfärdandedatumet. Bolaget tillåter obegränsade datumändringar och ändring av destination inom 5.000 miles från den ursprungliga destinationen.

More from BusinessClass.com