Qatar Airways flyger mot strömmen

26. Mar 2020
by Dag Christian Holm

I en utmanande tid för flygindustrin så väljer Qatar Airways att hålla kvar en tredjedel av sin flotta i luften. I en intervju med Bloomberg tidigare idag, kunde CEO i Qatar Airways, Akbar Al Baker berätta att en tredjedel av deras flyglinjer upprätthålls.

– Vi har ett socialt ansvar och vet att det fortfarande finns många som måste flyga. Detta kan vara turister som behöver komma tillbaka hem, anställda vid ambassader, sjömän och oljearbetare, förklarar Al Baker till Bloomberg.

Omkring 150 flygplan flyger dagligen till 70 destinationer från Doha, som fortsatt är öppen för transitpassagerare. Till skillnad från andra flygbolag i Mellanöstern, som Emirates och Ethiad, väljer Qatar Airways att upprätthålla en stor del av sin verksamhet. Flygbolaget har dessutom tagit tillbaka driften på flertalet av sina Airbus A380, som blev ståendes på marken för fyra dagar sedan.

Qatar Airways Airbus A380 London Heathrow Dessa är nu tillbaka på flyglinjer som bland annat London, Frankfurt och Paris som alla behöver den största möjliga kapaciteten. Det är fortfarande möjligt att flyga med Qatar från skandinaviska destinationer som Oslo, Köpenhamn och Stockholm. Flygbolaget har infört stränga hygienåtgärder på flygplatsen och ombord för att säkerställa att resenärer ska känna sig trygga. Många passagerare är i dessa dagar försiktiga med att planera framtida resor. För att möta denna osäkerheten har Qatar Airways infört extra flexibla regler under namnet «Travel With Confidence». Flygbolaget erbjuder tre olika alternativ, om man har en befintlig bokning eller lägger in en ny, för resor fram till den 30 september. Det är möjligt att ändra datumet för resan utan extra kostnad, avbeställa i utbyte mot en voucher med 10% högre värde än biljettpriset eller få full återbetalning.

Läs mer om detaljerna här.

- Flygindustrin upplever mycket svåra tider, och endast de starkaste kommer att överleva, avslutar Al Baker, som tror att många flygbolag inte kommer att överleva pandemin.

Läs mer om vad Qatar Airways gör i den svåra covid19 situationen.

More from BusinessClass.com