Qatar Airways banbrytande "Qsuite" kommer användas till Paris och New York senare under året

22. Sep 2017
by BusinessClass

Efter att man har använt den nya sviten under tre månader på sträckan mellan Doha och London Heathrow (som man flyger med Boeing 777) är Qatar Airways beredda att också erbjuda den nyskapande lösningen i business class till Paris och New York senare under året.

Paris CDG blir destination nummer två för flygbolagets nyaste business class-produkt med premiär om bara några dagar - den 25 september. Ett datum för premiären för New York-rutten med den nya business class-lösningen är inte fastlagt ännu men man lovar att det händer i år.

Nya produkten Qsuite har flygbolaget arbetat med under tre år och det är banbrytande lösningar och komfort för att vara business class. Qsuite erbjuder saker som man annars bara är van att se i first class som skjutdörrar ut till resten av kabinen och branchens första dubbelsäng i business class. Qsuite erbjuder också mindre grupper eller familjer att sitta tillsammans med ansiktena vända mot varandra. Der ger en ny social dimension till att resa tillsammans - man kan äta, umgås eller arbeta under resan på ett helt nytt sätt.

Denna seating har inspirerat flygbolaget att ta fram nya måltider som är gjorda för att dela mellan passagerarna, man kallar det för "sharing snack platters". De nya måltiderna kan placeras i mitten mellan tre eller fyra passagerare. Om man reser med sin partner eller ensam finns det skärmar att dra upp och för så man får mer avskildhet.

Qatar Airways omvandlar nu alla de flygtyper man har i flottan till att ha Qsuite i business class-kabinerna, och man räknar med at arbetet är avslutat under nästa år. Bolagets Boeing 777-flyg är de första som förvandlas, härefter följer Boeing 787- och Airbus A350-flygen.

More from BusinessClass.com