Qantas uppgraderade superjumbo

1. Oct 2019
by BusinessClass

Den första i raden av Qantas uppgraderade A380 har precis satts i trafik. Bekvämigheten har ökat med bland annat nya säten och en omgjord bar.

Uppgraderingen av de 12 flygplanen omfattar nya säten och utökat utrymme i affärsklass och premiumekonomi. Sätena i förstaklass har också fått sig en uppfräschning. Baren (självservering) ombord har också gjorts om. Genom at tbättre utnyttja utrymmet ombord har hela övre däcket blivit dedikerat till premiumklasser ombord. Det är nu 30 förre säten i ekonomiklass så kapaciteten i premiumekonomi har utökats med 27 procent. Några viktga aspekter i uppgraderingen: - Introduktionen av Qantas Business Suite, som ersätter de tidigare SkyBeds. Konfigurationen är 1-2-1 och varje säte har access till gången. - Ett nytt säte har installerats i premiumekonomi (debuterade ombord Qantas Dreamliner) och anatalet säten har utökats från 35 till 60. - En lounge/bar med plats för upp till tio personer från affärs- och förstaklass kabinerna.

- De 14 sviterna i förstaklass har fått nya dynor i sätena, ny finish och en skärm med högre upplösning. - Omgjord färgskala i ekonomiklass och förbättrat utbud i underhållningssystemet. Den första rekonfigurerade maskinen, VH-OQK, har satts in på linjen från London till Sydney via Singapore. Enligt ett pressmeddelande från Qantas så kommer A380 status som en populär maskin säkerställas efter denna uppgradering. I och med att denna uppgradering är genomförd så kommer sätena ombord alla flygplan (A380, A330 och B787) i Qantas långdistansflotta bli homogen. Ytterligare två A380 är planerade att bli uppgraderade innan slutet av 2019. Varje flygplan tar åtta veckor att uppgradera. Kapaciteten i en Qantas A380 efter uppgraderingen: - 14 sviter i förstaklass, oförändrat - 70 sviter i affärsklass, ytterligare 6 - 60 säten i premiumekonom, ytterligare 25 - 341 säten i ekonomiklass, en reduktion med 30 Totalt kan Qantas A380 ta ombord 485 passagerare, ytterligare en. Hela uppgraderingsprogrammet förväntas vara genomfört vid slutet på 2020.  

Förstaklass:

Affärsklass:

Premiumekonomiklass:

 

More from BusinessClass.com