Qantas serveringsvagnar fort slutsålda när föremål från flygbolagets pensionerade Boeing 747 såldes

28. Sep 2020
by BusinessClass

Det finns en chans för flygentusiaster i Australien att ta med sig en bit av flyghistoria till sitt hem. Det australienska flygbolaget har nyligen pensionerat sina Boeing 747 och har börjat sälja ut delar av inredningen.

Qantas Boeing 747, som även kallas ”luftens drottning” flög i nästan 50 år för Qantas innan de blev pensionerade. Avskedet tidigare i juli inspirerade till en dag av nostalgi för den australiensiska befolkningen och flygentusiaster världen över.

Foto: Qantas I samband med detta har flygbolaget gett en unik möjlighet för flygentusiaster att äga en del av 747 historia. Drinkvagnarna, som kommer från Qantas pensionerade och mycket älskade Boeing 747- plan, såldes omedelbart slut och genererade flygbolaget cirka 6.5 miljoner SEK i intäkter.

Foto: Qantas De som hade tur nog att få tag i en av deras vagnar, fick inte bara en bit av det australiensiska flygbolagets historia. Utan även en välfylld vagn med bland annat 80 miniflaskor av australiensk vin, en flaska champagne, exklusiva First Class sängkläder och med mera. Priset var från $974.70 Australiensiska dollar (motsvarande ca 6.300 SEK) och såldes enbart till köpare i Australien.

Foto: Qantas För den som missade chansen kommer det snart en ny! Den 10 oktober 2020 kommer Qantas att auktionera bort andra föremål, alltifrån utrymningsskyltar, hörlurar och mycket mer, vid deras välgörenhetsauktion i Qantas inrikes Business Lounge i Sydney. Vi som dessvärre inte befinner oss i Australien får hoppas att en del av detta dyker upp på andrahands auktion sajter eller att andra flygbolag med pensionerade flygplan får inspiration av detta initiativ!  

More from BusinessClass.com