Qantas öppnar ny lounge på Heathrow nästa år

29. Feb 2016
by BusinessClass

Qantas öppnar ny flaggskepps-lounge i terminal 3 på Heathrow nästa år. Bolaget bekräftade häromdagen att man startar konstruktionsarbetet i september, och man planerar att öppna i starten av 2017.

Loungen kommer ha två våningar och ha kapacitet för 230 gäster. Genom de stora glaspartierna kommer man ha fin utsikt över plattan och flygplatsområdet. Stilen kommer vara "typisk för Qantas" som bolaget uttrycker det med "ett touch av London".

Den nya loungen kommer ha en omfattande meny från australiska restaurangkedjan Rockpool, och baren kommer vara välutrustad med drycker. Det kommer finnas badrum med möjlighet att ta en dusch, ett businesscenter och ett eget hörn för barn. Qantas högsta chef Alan Joyce berättar följande: "Känguru-rutten mellan London och Australien är en viktig del av vår identitet, och därför vill vi att vår lounge på Heathrow ska vara unik. Vi är stolta över de nya lounger vi har lancerat de senaste tre åren i Singapore, Hong Kong, Los Angeles och Perth. Nu tar vi konceptet till London och till Brisbane under 2017".

De passagerare som kommer kunna använda den nya loungen är resande på Qantas Business och First Class, eller om man har ett guldkort (eller kort med ännu högre status) och även folk som reser med ett av flygbolagets partnerbolag men har en Qantas-kodad biljett. Fram till att den nya loungen öppnar kan passagerarna använda passande lounger hos British Airways och American Airlines på Heathrow.

More from BusinessClass.com