Qantas öppnar ny elegant lounge på Heathrow

1. Dec 2017
by BusinessClass

Qantas har idag öppnat en helt ny lounge på Heathrow, Terminal 3. Den rymliga nya Qantas London Lounge öppnas som en del i nedräkningen tills de nya direkta flygningarna med 787 Dreamliner startas mellan Australien och London. Ett år har det tagit att färdigställa loungen, som en del i en multimiljon dollar investering i de existerande linjerna på London, innan den nya London – Perth linjen öppnas den 24:e mars 2018.

Fördelad på två våningsplan så har loungen utsikt över flygfältet. Den rymmer mer än 230 personer och följer samma koncept som Qantas internationella lounger i Hong Kong, Singapore, Los Angeles och Brisbane med mat och interiör designad med inspiration av den lokala regionen. Designen är utförd av Woods Bagot. Interiören återspeglar London vid skymning med djupa gröna kulörer och blåa i möblemanget. Medan trä-, sten- och mässingsdetaljer i varma toner representerar stadens historiska arkitektur.

Vid cocktailbaren i marmor under en mässingskrona serveras drinkar designade av Qantas Rockpool Mixologists, australiensiska och europeiska viner samt öl. En ginbar på den nedre våningen erbjuder det bästa av australiensiska och brittiska giner tillsammans med en baristaservice.

Med menyer som designats av Rockpool kan gästerna njuta av à la carte-service i matsalen med ett urval av dagens rätter, inklusive traditionella brittiska sådana, såsom ploughman-tallrikar, potatis och scones med sylt och grädde. Det serveras även Australiska höjdpunkter som hälsosamma brunchskålar med ägg, avokado och kål samt friterad zucchini och halloumi, och bläckfisk med salt, peppar med grön chilisås, en signaturrätt från Qantas första lounger. Det finns också varm och kall premiumbuffé och en ’törstsläckarstation’ med örtteer, vatten med fruktinfusion och kolsyrat vatten.

För affärsmannen finns Wi Fi, flexibla arbetsplatser och arbetsstationer. Sex stycken duschar med produkter från Aurora finns också. Qantas London Lounge är öppen dagligen mellan 08:00 och 20:30 för resenärer med Qantas First och Business, Qantas Platinum One, Platinum, Gold Qantas Frequent Flyers och deras gäster. Den är också öppen för berättigade som har Oneworld Emerald och Safir, Emirates Skywards Platinum och Gold och Qantas Club medlemmar och deras gäster.

 

More from BusinessClass.com