Qantas nya lounge i Perth med inriktning på välbefinnande

24. Apr 2018
by BusinessClass

Om du har planer på att flyga från Perth på Qantas nya linje till London så kan du passa på att nyttja denna nya lounge som lanserades i slutet av mars i år. Qantas har skapat en flott lounge med inriktning på välbefinnande. Loungen är belägen i den nya internationella flygeln T3/T4 och ser verkligen trevlig ut.

Qantas har samarbetat med University of Sydney’s School of Physics för att skapa en miljö som minskar effekterna av jet-lag då man tar hänsyn till vår inre biologiska klocka. I loungen används starkare ljus på de rätta tiderna för att snabbstarta processen som justerar vår biologiska klocka. Detta hjälper den att anpassa sig till ljuscykeln i den nya miljön och reducerar symptomen av jet-lag, som exempelvis trötthet eller mental trötthet.

Faktum är att utformningen av hela loungen är baserad på evidensbaserade fakta kring välmående. Du kan därför få tillgång till stretchingpass, jet-lag reducerande belysning och en utomhusterrass. Menyn och de tidpunkter då olika rätter och drycker serveras på linjen mellan Perth och London är också anpassade till inre biologiska klockans rytm. Likaså kabinbelysningen och temperaturen ombord den nya B787 Dreamliner justeras för de 17 timmar flygningen tar.

Dessa innovationer är en del i flygbolagets nya approach för att hjälpa passagerarna till mer välbefinnande och komfort. Loungen har flera unika funktioner som exempelvis ljusterapi i de femton duschsviterna. Stretchingpass kommer också erbjudas i en dedikerad sal och kommer säkert bli populära. Efter varje pass kan du sedan slå dig ned i en del av loungen där du kan få lite uppfräschning med de återfuktande produkter som finns tillgängliga där. När det är dags att äta finns det en utomhusterrass med grillservering av lokala gourmetkorvar från Princi Smallgoods och grönsaker som grillad svamp och majskolvar.

Säsongsbetonade menyer har inslag från den australiska gourmetkocken Neil Perry. Det finns också båda varm och kall buffé med lättare rätter som sallader och soppor. Det finns, givetvis, även en fullservice bar försedd med viner och öl från Australien, såväl som kaffe gjort av en barista.

Loungen, som rymmer 141 gäster, har USB-uttag och laddningsstationer, trådlös utskriftsmöjlighet, WiFi, TV-skärmar, Sofitel-service och en ”rehydrerings”-station – Quench – som serverar drycker som kolsyrat vatten,vatten med fruktinfusioner och örtteer. De som flyger med flight QF9 från Melbourne till London och QF10 från London till Melbourne har tillgång till loungen. Den är också tillgänglig för de som börjar sin resa i Perth. Resenärer i affärsklass samt medlemmar i Gold, Paltinum och Platinum One Frequent Flyers, OneWorld Emerald och Sapphire och medlemmar i Qantas Club och deras gäster är välkomna in i loungen.    

More from BusinessClass.com