Premiär för Singapore Airlines med First Class från Kastrup i dag

10. Aug 2017
by Dag Christian Holm

Businessclass var med när Singapore Airlines bjöd in till festlig avvinkning på nya produkten från Kastrup. SQ351 avgår 12:30 i dag och har en fin kabinfaktor. Hela economy är fullbokad, premium economy nästan också, det finns ett fåtal platser kvar på business class och två av de fyra First Class är bokade berättade Allan Hoffery från Singapore Airlines. När maskinen kom in från Singapore i natt vid 6-tiden var alla fyra First Class-säten sålda, och Allan Hoffery berättade, att den sista av de fyra platserna blev såld på flygplatsen Changi bara någon timme före avgång. Så det verkar som om man har kalkuleret rätt - behovet finns för First Class på rutten och det finns en publik som är villig att betala vad det kostar.

Första avgången med nya maskinen blev firat med tal och prominenta gäster före det var dags för avgång. För dom som hade bokat in sig på First Class väntade en sjurätters meny uppe i luften, serverat på engelskt Wedgewoodporslin och med aldrig sinande mängder Dom Perignon-champagne och flygindustrins bredaste säng. Men enligt Henrik Hanevold som är försäljningschef hos Singapore Airlines i Norge kunde alla passagerare se fram till en komfortabel flygresa med hög standard i alla fyra bokningsklasser.

"Vi är stolta över att kunna erbjuda fyra olika klasser på vår snabbaste och mest populära rutt till Singapore - och det är rutten från Kastrup. Flyget har bara 264 säten eller ungefär 25% färre platser om man jämför med liknande flygtyper i branschen. Det lägre antalet säten ger bättre komfort var du än sitter i flyget - även om du väljer att flyga i economy".

Förutom den nya First Class lanserar man också

Premium Economy på rutten.

"Premium Economy säljer bra, och efterfrågas av de resande som vill ha bättre komfort men till ett lägre pris än Business Class. Om man vill uppgradera till Premium Economy kostar det ungefär 5000 kronor för en returbiljett till en av våra destinationer i Australien och det är ganska många som tycker att det är det värt".

Businessclass har redan tidigare utförligt berättat om de olika bokningsklasserna och var man sitter bäst i de olika kabinavdelningarna och upplevelsen ombord 

http://www.businessclass.se/singapore-stockholm-business-class-med-singapore-airlines/

så här får du mest bilder från kabinen - och en liten instruktion som visar hur ditt säte på business class förvandlas till en säng.

1. Snart avgång från gate C39 på Kastrup!

2. Så här sover du på First Class. Sängen är 2 meter lång så de flesta får plats.

3. Även på business class kan man drömma ostört, speciellt på platserna längst fram är platsen god.

4. Det finns två separata business class-avdelningar. Den främre är mer intim och därför mest populär. Här den främre.

5. Och här den del av business class som ligger lite längre bak.

6. Du får här en instruktion i hur ditt business class-säte förvandlas till en säng. Vi startar med att dra upp i spaken bak på stolen...

7. ...vik framåt...

8. ...lägg ner...

9. ...vik ner madrassen...

10. ...lägg kudden på plats...

11...justera de sista detaljerna...

12 ...klart! God natt!

13  Här är några ur besättningen som ska pyssla om passagerarna på resan till Singapore.

14. Och lite vimmel före avgång. Bon Voyage!

More from BusinessClass.com