Premiär för SAS nya mat- och dryckeskoncept

24. May 2017
by BusinessClass

Nu lanserar SAS ”New Nordic by SAS” med fokus på funktion, kvalitet, smak och design erbjuds varje resenär ett urval av nya smakupplevelser som baseras på fräscha, lokala råvaror och rena smaker, enligt ett pressmeddelande. Konceptet har premiär den 28 maj på SAS flygningar inrikes, inom Skandinavien och Europa.

Konceptet har tagit fram av SAS ansvariga för mat och dryck i samråd med resenärer och kabinpersonal och är en del av en större uppdatering av SAS mat- och dryckessortiment där naturliga råvaror och lokala leverantörer är i fokus. – Vi vet att mat och dryck är en viktig del av reseupplevelsen och är därför glada att kunna lansera ett helt nytt koncept där vi lagt mycket omsorg på förpackningar, matkvalitet och att upplevelsen i stort ska passa in i sammanhanget. Vi har arbetat igenom allt från förpackningar till serveringsprocedurer för att ge våra resenärer en ännu bättre och mer personlig helhetsupplevelse, säger Stephanie Smitt Lindberg, Produkt- och utvecklingschef på SAS. Den nya designen är unik i branschen och inspirerad av take-away-kulturen. Lunch och middag kommer förpackad i en kub som gör det enkelt att kunna äta under tiden som man arbetar, läser eller ser en film. I den nya menyn ingår bland annat norsk fjordlax, svenskt lamm och dansk kalv tillsammans med lokalt odlade grönsaker och rotfrukter från Skags gård. Till huvudmåltiden serveras även ett tillbehör i form av en fylld matig muffins. Maten och dryckerna finns nu ombord på skandinaviska och europeiska flygningar och ingår i priset i SAS Plus samt kan köpas till i SAS Go.

- Vi jobbar hela tiden med att hitta lokala producenter för ett nära samarbete, där vi tillsammans kan utveckla vår meny och se till att vi serverar råvaror som är i säsong, vare sig det handlar om det stenugnsbakade brödet från Il Fornaio, sparrisen som växt på Stenhuse Gård, den handgjorda chokladen från Hedh Escalante eller potatisen som odlats på Tollby Gård, säger Peter Lawrance, Head chef and meal planner inom SAS. Det tidigare lanserade snacks- och dryckessortimentet består av premiumprodukter från lokala, skandinaviska leverantörer. Favoriter från stora internationella varumärken kommer fortsatt att vara en del av utbudet, men den största delen är från några av Skandinaviens största varumärken.

Nyheter på flygningar över 80 minuter är bland annat frukosten i SAS PLUS och GO samt lunch och middag i PLUS och en ny typ av sallad, smörgås och smoothie i GO. På flygningar över två timmar kan man i GO förbeställa salad, smörgås, eller den nya lunch eller middagskuben samt kids meal till alla barn. Frukost finns till försäljning ombord (i princip överallt, med några undantag på riktigt korta flighter) och även som pre-order (på flighter över 60 min).  

More from BusinessClass.com