Plaza Premium nyheter

2. Nov 2015
by BusinessClass

Plaza Premium Group är en av världens ledande leverantörer av tjänster som man kan hitta på flygplatser, och för några dagar sedan berättade man om sina expansionsplaner. Man ska starta upp tre nya varumärken och två nya lounger. Nyheterna blev berättade på en presskonferens under mässan ITB Asia 2015 på hotellet Marina Bay Sands i Singapore. Det handlar om nya varumärken inom tre områden: Allways heter gruppens nya affärsområde inom Meet & Greet, nya hotellkonceptet Aerotel som är en kommande kedja med hotell speciellt avsedda för transitövernattningar och slutligen Flight Club som är en satsning på flygplatsrestauranger.

Aerotel Singapore                Foto: Plaza Premium Group Största nyheten på presskonferensen var att man öppnar det första Aerotel-hotellet på Changi-flygplatsen. Man har redan haft en så kallad "soft opening" av hotellet som befinner sig på tredje våningen i avgångshallen i terminal 1 på Singapore Changi Airport - det betyder precis över gate D41. Detta är världens enda hotell som har en utomhus pool med tillhörande poolbar airside på en flygplats. Flera Aerotel-hotell planeras för Abu Dhabi International och London Heathrow nästa år.

Flight Club shop front               Foto: Plaza Premium Group Flight Club är ett nytt matkoncept som både ska efterlikna de resandes egna hem och dofta av kryddor och örter. Man har redan öppnat den första restaurangen på KL International i Kuala Lumpur, restaurangen ligger i utrikesterminalen. Flight Club skall erbjuda hälsosamma rätter till dom som är på resande fot. Allways heter Premium Groups nya Meet & Greet-tjänst. Den kan man nu beställa på Pearson-flygplatsen i Toronto och på Indira Gandhi-flygplatsen i New Delhi. Man utvidgar snart till flygplatserna i Singapore, Macau, Kuala Lumpur, Muscat och London Heathrow. Gruppens mest kända varumärke är Plaza Premium Lounge, som är världens största fristående nätverk av flygplatslounger. Nu öppnar man på två nya viktiga platser: Taipei och Rio de Janeiro. Tidigare i år har man redan öppnat åtta nya lounger runt om i världen.

Mr. Song Hoi-See                        Foto: Plaza Premium Group Song Hoi-See är grundläggare och översta direktör för Plaza Premium Group, och han berättade på presskonferensen: "Vi tycker det är spännande att kunna jobba tillsammans med flygplatserna Taiwan Taoyuan och Rio de Janeiro–Galeão. Vi är helt säkra på och kommer göra allt för att våra lounger ska göra de resandes upplevelser av flygplatserna bättre, och inte minst gäller detta för Rio de Janeiro med tanke på sommar-OS i Rio nästa år". Gruppen öppnar dessutom en riktig flaggskepps-lounge från november. Den heter "No.77 China Eastern Plaza Premium Lounge" och är världens första lounge som drivs gemensamt av en aktör som Plaza Premium Group och ett flygbolag. Den ligger i terminal 2 på Shanghai Pudong-flygplatsen och är riktigt stor: över 1700 m2.

More from BusinessClass.com