Phukets nya exklusiva lyxhotell och resort, InterContinental Phuket Resort

15. Jun 2020
by Dag Christian Holm

Thailand är landet med ett överflöd av lyxhotell och resorts som aldrig misslyckas med att imponera besökare. BusinessClass har tittat på vad InterContinentals nya resort i Phuket erbjuder.

Under de senaste åren har flertalet lyxhotell öppnats i Phuket, och nu har konkurrensen blivit större – med nyöppnade Intercontinental Phuket Resort.

Resorten ligger vackert beläget vid den skyddade norra viken av Kamal Beach på Phuketöns västkust och erbjuder fantastiska utsikter över Andamansjön. Resorten är vackert omgiven av lummiga bergskullar, vilket ger gäster en känsla av lugn och avskildhet.

InterContinental Phuket Resort erbjuder bland annat 221 eleganta rum och villor, genomtänkta gourmetupplevelser i deras fyra restauranger och barer, Club InterContinental Lounge, hela sex simbassänger och fantastiska spa- och wellness faciliteter.

Var och en av de 221 noggrant inredda rummen och villorna är stilfulla, och blandar både thailändsk tradition med modern design. Alla rum har utsikt över antingen havet, lagunen eller de omgivande kullarna.

InterContinental satsar på att erbjuda gästerna en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Hållbarhet står i fokus, och alla fyra restauranger och barer använder sig av traditionella recept med en modern twist. Pinto, deras all-day dining restaurang, inspireras av Phukets gamla stad. Jaras, den thailändska restaurangen, köper sina produkter ifrån öns fiskare och jordbrukare och Pine blir resortens exklusiva strandbar och lounge och erbjuder kanske Phukets bästa utsikt över solnedgången.

Resortens spa och wellness-avdelning strävar efter mindfulness, fokus ligger på avkoppling av kroppen, sinnet och själen genom deras holistiska spa- och wellness behandlingar. Här erbjuds det åtta behandlingsrum, en dubbel svit med jacuzzi och en nagelsalong. För den som vill se fler bilder ifrån InterContinental Phuket Resort finns det en vacker film som hotellet har gjort: https://s3-ap-southeast-1.amazonaws.com/storage.phuket.intercontinental.com/ic_phuket_landing_video.mp4

More from BusinessClass.com