One & Onlys första resort i Sydostasien har öppnats

8. Dec 2020
by BusinessClass

One & Only debuterar i Sydostasien – har öppnat en enastående 50 hektar stor och exklusiv fristad vid Malaysias nya strandparadis.

Beläget på Malaysias lugna sydöstra kust - mellan lummiga regnskogar och det Sydkinesiska havet - One&Only Desaru är den nya fristaden som bör finnas på din ”bucket list”. Denna exklusiva resort sträcker sig på en yta över 50 hektar och har en 1.5 km lång sträcka av privat, vit strand.

Detta är en lättillgänglig destination för den som söker en snabb tillflykt från stressiga storstäder, med endast en timme och två timmars bilfärd ifrån Johor Senai International Airport respektive Singapore. Den Singaporiansk-baserade Kerry Hill-arkitekterna ligger bakom den otroligt stilrena och samtida designen. Arkitekterna har gjort en modern tolkning av de traditionella malaysiska ’kampung’ byar. Här blandas både lokal konst och naturen i varje minsta detalj.

Hotellet erbjuder 45 rymliga sviter med otrolig avskildhet. Alla sviter har malaysisk-inspirerad designfunktioner och generöst med utrymme för avskildhet, bland annat från privata tropiska verandor och pooler. Hotellet har dessutom två större sviter – Grand Suites med två sovrum och Villa One. Varav den sistnämnda är den mest exklusiva. Den 1500 kvm stora Villa One- sviten är det perfekta valet för större grupper. I denna sviten finns det bland annat fyra sovrum, spa behandlingsrum, arbetskontor och en trädgård som omger en hela 27-meter stor swimming pool.

De kulinariska erbjudandet är – i likhet med alla One & Only resorts – oerhört varierande. Det finns något för alla. Alltifrån Medelhavsrestaurangen Ambara, till Ember Beach Club, en levande strand bar som leds av den berömde kocken Andrew Walsh. Samt Hoshi, där kocken serverar måltiderna ifrån en öppen bar.

Gäster som vill förbättra sitt välmående kan besöka Chenot Spa. Spaet tar ett vetenskapligt och holistiskt synsätt för hälsa och välbefinnande, alltifrån skräddarsydda hälsosam mat, spa behandlingar till yoga-sessioner erbjuds. För den som är mer aktiv finns Els Club, som erbjuder alltifrån tennis- och vattensporter, traditionella malaysiska kampsport lektioner till utflykter i naturen. Om inte detta vore nog, finns det dessutom två golfbanor i världsklass alldeles intill hotellet, där gäster erbjuds en skräddarsydd golfklass som lärs ut av en internationell PGA- golftränare.

More from BusinessClass.com