Nytt Sofitel resorthotell på den marockanska rivieran

17. Jun 2016
by BusinessClass

Nyligen öpppnade Sofitel Tamuda Bay Beach & Spa upp sina dörrar på den del av den marockanska kusten som ligger söder om Ceuta. Bakom hotellet tronar Rifbergen, och hotellet som bara har 82 rum, är designat i modern stil och mest tilltänkt folk som vill koppla av i ett par dagar. Rummen är dekorerade i ljusa färger, men eftersom vi är i Marocko finns det inslag av starka accentfärger här och var.

Alla rum har egen privat liten veranda där man njuta utsikten över havet, trädgården eller poolen. Hotellet har en del sviter att välja på också: en Royal Suite, fem Juniorsviter, fem privata villor och åtta strandsviter där man också får sin egen jacuzzi. Sofitel valde den fransk-libanesiska arkitekten Galal Mahmoud när man skulle inreda hotellet. Stilen har blivit modern men arkitekten säger också att han har "fått inspiration från den stämning man kunde känna längs den franska rivieran på 50-talet". När man bor på hotellet kan man besöka den stora spaanläggningen på 1.200 m2, där man också kan boka in sig på olika behandlingar. Det finns också ett gym och pool inomhus.

Hotellet har förstås både barer och restauranger, där man kan dyka ner i det spännande lokala köket. Man har inte haft fokus på möten eller konferanser när man planerade hotellet, men det finns dock en del faciliteter för det.

More from BusinessClass.com