Aman öppnar flaggskeppshotell i New York

15. Apr 2020
by BusinessClass

Förra veckan skrev vi om det nya ”super boutique” hotellet,

The Londoner

som öppnas i slutet av 2020 i London. Tar vi blickarna mot andra sidan atlanten, så finner vi andra nya, exceptionella, hotell som vi kan se fram emot detta år. Ett av dem är Aman New York, som kommer att vara beläget mitt i Manhattans hjärta.

Det är inte varje dag Aman öppnar nya hotell. I dagsläget har hotellgruppen 32 hotell och privata bostäder i över 20 länder. Varav två hotell i USA, Amangani i Jackson Hole, i delstaten Wyoming och Amangiri i delstaten Utah. Men detta kommer att ändras, då hotellgruppen har ambitioner att växa till 40 hotell i 22 länder inom en snar framtid. The Crown Building – som tidigare har huserat Museum of Modern Art – håller på att genomgå en omvandling till hotellgruppens nya flaggskepp, Aman New York. Hotellet kommer att ligga ett stenkast bort från Central Park, i hörnet av Fifth Avenue och 57th street.

  Aman New York består bland annat av 85 rum och 22 exklusiva privata bostäder, tre restauranger, Jazzklubb och ett spa. Dessutom kommer det att finnas en 650kvm stor takterrass med utsikt över Central Park.

  Hotellet är designad av Jean-Michel Gathy, som även ligger bakom designen på mängder av hotell från flertalet lyxiga hotellmärken, såsom One&Only och Mandarin Oriental. Utformningen av hotellet återspeglar Amans åtagande över att skapa lyxiga utrymmen med generösa utrymmen och avskildhet, medan man samtidigt hyllar byggnadens arkitektur och dess viktiga historia. Gästernas första möte är hotellets två våningars Sky Lobby, som med sina dämpade toner tar gästerna tillbaka till Amans asiatiska rötter. Hotellets kronjuvel är den 1300 kvm stora takvåning, som huserar över fem våningar. Storleken på hotellrummen börjar från 69 kvm och uppåt, vilket är ovanligt generöst i New York. Dämpande färger, eldstad i varje rum och innovativ belysning är tänkt till att skapa en lugnade och ostörd fristad för gästerna.

Aman är speciellt känd för sina wellness-avdelningar. Spaavdelningen huserar tre våningar, vilket är ovanligt stort med tanke på det centrala läget. Det är tänkt att detta ska bli en tillflyktsort för de som söker en avkopplande flykt från ett hetsigt stadsliv. Helhetsupplevelsen tas till nästa nivå genom att erbjuda gästerna bland annat privata massagerum, bastu och ångrum, utomhus terrass med cabanas och en 20-meters stor inomhus simbassäng. Andra höjdpunkter är det kulinariska utbudet. Restaurangen Arva blir inriktad mot italiensk mat, medan Nama kommer att bli Amans tolkning av det Japanska kökets ”washoku” mattradition. Utöver detta finns det bland annat finnas en Cigarr Lounge.

För den som är intresserad att boka en vistelse på Aman New York så finns det i nuläget inte ett fastställd datum. Däremot så planeras hotellet att öppnas i slutet av 2020.

More from BusinessClass.com