Nytt boutiquehotell öppnar i Göteborg

12. May 2014
by BusinessClass

Hotel Pigalle är namnet på Göteborgs nya boutiquehotell där det inte finns några standardiserade hotellösningar, allt är handplockat - tapeter, möbler, råvaror och medarbetare. - För att ge gästerna en så personlig upplevelse som möjligt, berättar hotellets VD Jonas Stenberg. Interiören och designen är inspirerad av Paris i början av förra seklet med en variation av varma färger, mönster och former. Hotellets 38 rum är individuellt inredda med påkostade textilier, marmorklädda badrum och detaljer från olika kontinenter. VD Jonas Stenberg har själv handskissat alla rum och tillsammans med kollegor valt ut allt från lampor till handfat och textilier under resor till USA, Storbritannien och Frankrike.

På hotellet finns även Restaurang Atelier med takterass högst upp i huset samt den kombinerade baren, charkuterian och receptionen Bar Amuse vid entrén. Filosofin är att inte ha något traditionellt koncept utan istället ständigt anpassa menyn efter säsong och kvaliteten på de närproducerade råvarorna.

Hotel Pigalle ligger vid Brunnsparken i centrala Göteborg i Fürstenbergska palatsen med anor från 1700-talet, den byggnad som tidigare var Hotell Palace. Hotellet ägs och drivs av Ess Hotell, samma företag som även äger bland annat Falkenbergs Strandhotell och Ystad Saltsjöbad. Hotellets webbsida finns via

denna länk

.

Ett av hotellrummen

Inspiration från sekelskifte i Paris

Bar Amuse

Stämningsfull atmosfär

More from BusinessClass.com