Nya superhotellet i "The City of Angels" - Waldorf Astoria Beverly Hills

22. Aug 2017
by BusinessClass

Waldorf Astoria Beverly Hills öppnade under sommaren och vi tänkte vi skulle berätta lite om detta superhotell. Man började prata om projektet för över tio år sedan men nu står det klart. Häng med!

Läget är så perfekt som det kan vara för ett prestigeprojekt som detta. Från hotellet har du utsikt över Rodeo Drive och Los Angeles dyraste shoppingkvarter, och helt precis ligger det där 26 kilometer långa boulevarden Wilshire och Santa Monica Boulevard möts.

Fördelningen mellan rum och sviter är inte helt normal: 119 rum och 51 sviter finns det och inredningen har franska designerna Pierre-Yves Rochon stått för. Fransmännen har också bestämt hur bland annat lyxhotellen Savoy i London och Four Seasons George V i Paris skulle se ut och kännas, så det är erfarna folk som står bakom. Alla rum har fått stora fönster från golv till tak och stora balkonger. Här kan man slå upp dörrarna på morgonen och blicka ut över stadens skyline och de kullar lite längre bort i horisonten som utgör Hollywood.

När man anländer till hotellet träder man in i en gigantisk sal komplett med en kristallkrona av slottsliknande dimensioner. Man har velat ge hotellet en touch av hur det kunde se ut när det begav sig i Hollywood på 30-talet det vill säga stilen är elegant kylig och man har använt mycket glas, blankpolerad marmor och stiliga blomsteruppsättningar.

Hotellet har två restauranger. Den ena ligger uppe på taket med bländande utsikt och så har man flaggskeppsrestaurangen Jean-Georges Beverly Hills som har fokus på närproducerat- alla Kaliforniens fantastiska råvaror ligger nästan utanför dörren och en del av dom hämtar hotellet på The Farmer´s Market i stadsdelen Santa Monica.

Spa finns det också: La Prairie Spa täcker 500 kvadratmeter och självklart finns här också en skönhetssalong. Om du åker upp till restaurangen uppe på taket upptäcker du att det förutom restaurangen också finns en trevlig bar och minsann också en pool. Här passar det perfekt att avrunda sin dag i metropolen Los Angeles med en sundowner.

Alla gäster har tillgång till hotellets conciergeservice dygnet runt. Man kan antingen ringa eller så skickar man ett sms och får svar så snart den tjänstgörande vet om man kan fixa fram biljetter till koncerten med Beyonce i Rose Bowl i Pasadena i morgon kväll eller vad man nu önskar sig.

Se fler bilder från hotellet och beställ din nästa vistelse här - som alltid till marknadens bästa pris

More from BusinessClass.com