Nya ölen "Betsy" hos Cathay Pacific - en öl specialgjord för 10.000 meter

1. Mar 2017
by BusinessClass

Cathay Pacific kan nu erbjuda törstiga passagerare en öl som är

speciellt 

gjord för att smaka extra gott på 10.000 meter.

Namnet "Betsy" kommer från flygbolagets första flygplan som var en Douglas DC-3 man använde under 40- och 50-talen. Själva innehållet i flaskan kommer från bryggeriet Hong Kong Beer Co och det är resande på första klass och business som kommer kunna avnjuta ölet på bolagets rutter mellan Hong Kong och tre destinationer i England: Heathrow, Gatwick och Manchester. Serveringen är under en begränsad period, from i dag och fram till 30 april. Som de flesta vet påverkas våra smakslökar av trycket i kabinen och det är hur vi uppfattar salta och söta smaker som påverkas mest - upp till 30% sämre än nere på jorden. Däremot påverkas inte hur vi uppfattar sura, bittra och umamismaker lika mycket.

Vad sägs om en "Betsy" från Cathay Pacific?

Foto: Cathay Pacific

Cathay tycker sig ha hittat en metod att göra något åt den här problematiken för att få Betsy att smaka mer och bättre. Man har använt speciellt utvalda råvaror från England och Hong Kong och så har man tillsatt 10% mer kolsyra än vad som är brukligt i en ölflaska. Och varför det? Jo, kolsyra stimulerar smaklökarna - det är därför champagne är så populärt att dricka uppe i luften jämfört med ett "vanligt" vitt vin, exempelvis. Man har använt frukter från det asiatiska longanträdet (Dragon Eye på engelska) som liknar en litchifrukt. Frukten ger stabilitet och tyngd, och för att få upp sötman har man tillsatt honung. Honungen ger också en del fruktsmak till ölet och för att balansera alla smaker har man använt humle av typen Fuggle från England. Humletypen är populär bland engelska bryggerier eftersom den ger bra kropp och "jordighet".

Här får Betsy sin kapsyl i Hong Kong

Foto: Cathay Pacific

Betsy liknar en veteöl mycket i smaken och har en markant lägre bitterhetsgrad än många andra ölsorter. Den är ofiltrerad och därför lätt grumlig - och så minnehåller den mer B-vitamin än många andra ölsorter. Om du vill smaka på Betsy ska du titta förbi flygbolagets lounger i Hong Kong eller på Heathrow eller boka en premiumbiljett mellan just Hong Kong och en av de tre destinationerna i England.

More from BusinessClass.com