Nya matmöjligheter i Oslo

20. Jun 2017
by BusinessClass

För passagerare till länder som inte är en del av Schengenområdet kommer det fler kulinariska möjligheter under året på Gardermoen.

Om du har flugit non-Schengen från Gardermoen har du säkert upplevt att gå igenom den (numera) gamla delen av flygplatsen, alltså förbi restaurangerna och butikerna, passera passkontrollen och så upptäcka att du befann dig i ett område med ganska begränsade serveringsmöjligheter. Från april har området dock blivit större och fler faciliteter är på väg. Men någon gång under hösten händer något spännande i området: Food Truck Festival öppnar och namnet till trots är det inte bara en festival men en permanent attraktion. Flygplatsen skriver i ett pressmeddelande att "konceptet har inspirerats av matmarknader och platser runt om i världen men även i Norge. Det är ett nytt sätt att presentera mat och dryck på och vi tror att det kan ge våra resande som är på väg ut i världen en fin upplevelse".

Food Truck Festival slår upp dörrarna senast i november lovar man. Det kommer finnas två gammeldags lastbilar, två campingvagnar ombyggda till minirestauranger och en tuk-tuk. Här är de olika matstilarna; Joyride kommer erbjuda hälsosamma rätter och mat man kan äta med gott samvete utan att tänka på vikten: lokala råvaror, sandwiches, soppor, sallader och juice. Pizza Wheel gör pizza efter italienska föreskrifter med tunn botten och färska ingredienser på toppen. Number Juan går du till om du vill ha typiska mexikanska specialiteter som tacos, burritos eller en chimichanga, eller så väljer du Cracked/Roasted om du vill ha något stekt, långkokat eller grillat, som en mättande gryträtt eller en steak sandwich. Drycker kommer finnas bland annat hos Tailgate som kommer servera öl, vin, läskedrycker, juice och kaffe. Här på redaktionen hoppas vi att vi under hösten ska flyga till ett exotiskt land från Gardermoen - det låter frestande!

More from BusinessClass.com