Nya förmåner i SAS EuroBonus Diamond

7. Apr 2015
by BusinessClass

Den 1 april införde SAS två nya förmåner till medlemmar på Diamondnivå i SAS EuroBonus, och nej, något aprilskämt är det inte. Diamantmedlemmar får numera gratis dryck ombord på SAS flygningar, även i ekonomiklass SAS Go. Dessutom får man tillgång till lounge vid ankomst, oavsett kabinklass och avgångsflygplats.

Gratis dryck ombord

gäller såväl läsk och juice som alkoholhaltiga drycker. I SAS Go inom Europa ingår normalt enbart kaffe och te. Förmånen gäller även för en reskamrat eller för upp till fyra familjemedlemmar. På inrikesflygningar är dock alkoholhaltiga drycker undantagna och detta har gjorts av legala skäl. För att ta del av förmånen visar man upp sitt Diamantkort vid serveringen. Senare kommer det även vara möjligt för kabinpersonalen att själva se på passagerarlistan vilka passagerare som har Diamantkort. En annan nyhet är att Diamantmedlemmar har tillgång till SAS lounger i Stockholm, Köpenhamn och Oslo vid ankomst från en SAS, SAS partner, Star Alliance eller codeshare-flygning och det gäller även vid

ankomst från en Europaflygning

och oavsett kabinklass. Förmånen gäller även för en reskamrat eller närstående familj. Förmånen gäller dock ej vid ankomst från en inrikesflygning.

More from BusinessClass.com