Nya Air France kabiner till Karibien och Indiska oceanen

17. Jan 2020
by BusinessClass

Under 2020 kommer kommer Air France fortsätta att satsa på sina produkter och service ombord. Flygbolaget avslöjar nu de nya kabiner som kommer finnas tillgängliga ombord på deras Boeing 777-300 och som främst betjänar destinationer i Karibien.

Samtliga 472 säten ombord (14 i Business, 28 i Premium Economy och 430 i Economy) är helt omdesignade. Den 15e januari 2020 kommer de första flygplanen med de nya kabinerna starta för första gången till Pointe-à-Pitre, sedan till Fort de France (16e januari 2020) och Saint-Denis de la Réunion (sommarsäsongen 2020). Från januari till december 2020, kommer Air France gradvis inreda de nya kabinerna på alla sina 10 Boeing 777-300, som huvudsakligen är avsedda för detta nätverk, tack vare en total investering på 120 miljoner euro. Förutom Pointe-à-Pitre, Fort-de-France och Saint-Denis de la Réunion kommer de nya kabinerna successivt att finnas tillgängliga till Mauritius, Havanna, Cancun, Santo Domingo och Punta Cana.

Komfort i Business

Businesskabinen hos Air France utlovar en avkopplande reseupplevelse.

Sätet, med sin diskreta elegans, kan omvandlas till en 2 meter lång säng samt ett ”relax” läge. Med ett sittarrangemang på fyra platser per rad (1/2/1) har alla kunder tillgång till gången. Den nya konfigurationen av denna kabin kan anpassas till kundens önskemål, oavsett om de reser ensamma eller tillsammans med någon. Önskar kunden avkoppling eller total integritet går detta bra, tack vare en avtagbar liten vägg. För ökad komfort finns en ”do not disturb” knapp på sätet. Allt har utformats för att ge en god sömnkvalitet, med mjuka säten, ett silkeslent täcke och en bekväm kudde. Denna sober och eleganta ”kokong” innehåller ett förvaringsfack med en spegel och brusreducerande hörlurar, ett eluttag, två USB-portar, en 18,5-tums HD-skärm, en individuellt justerbar läslampa och humörbelysning för en skräddarsydd flygresa och komfort. Ett komfortpaket i mocka och läder, som finns i eleganta färger, erbjuds också.

 

Ny Premium Economy kabin

Premium Economy kabinen har fått helt nya säten med högsta komfort, med en sittbredd på 48,8 cm, ett säte på 130 ° i ett fast skal, ländstöd som är anpassade till olika morfologier och större benutrymme. Mjukare säten och bredare armstöd har också gjorts om. Fotstöd, ben och nackstöd är justerbara. Ytterligare lagringsutrymme, individuellt justerbar läslampa, ett digitalt surfplattestativ, eluttag och två USB-portar passar perfekt i denna nya reseupplevelse. Varje kund får hörlurar med brusreducering för att njuta av ett brett urval av underhållning som är tillgängligt från deras individuella 13,3-tums HD-skärm. Ett komfortpaket förnyas var sjätte månad, en röd kudde (fjäderstoppning) och en marinblå filt finns tillgängliga under hela resan.

Champagne till alla Air France erbjuder ett urval av viner och champagne i alla sina kabiner, valda av Paolo Basso, världens bästa sommelier 2013. Vid avresa från Paris har Andrée Rosier, en fransk kock med Michelinstjärna från Baskien har designat den nuvarande Air France Business menyn. Med spår från Baskien kommer hennes gourmeträtter att glädja Air France-kundens smaklökar. Vid avgång från Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Fort-de-France (Martinique) och Cayenne (Franska Guyana) till Paris, samt ombord på flygningar i det Karibiska regionala nätverket som länkar Cayenne till Fort-de-France, har Air France anförtrott designen av den kreolska maträtten på sina menyer av den berömda kocken Marcel Ravin. Tre kulinariska skapelser erbjuds Business- och Premium Economy-kunder på långdistansflygningar och förnyas varje månad.Vid avresan från Saint-Denis de la Réunion (Reunion Island) kan kunderna uppleva kreolska maträtter av kocken Benoit Ventaux's, speciellt skapad för Air France. En kombination av fransk kunskap och produkter och kryddor från Reunion Island.

Alltid uppkopplad ombord

Ombord på den omdesignade Boeing 777-300 kan resenärer använda sig av Wi-Fi med Air France CONNECT. I slutet av 2020 kommer hela Air France-flottan att vara utrustad med Wi-Fi.    

More from BusinessClass.com

Airline Review

Review of Asiana Business Class

South Korean hospitality is a hallmark of the Asiana brand, which operates from its main hub in Seoul to destinations around North America...

Hotel Review

Review of The Ritz-Carlton, Wolfsburg

An unexpected departure for The Ritz-Carlton Hotel Company when it opened back in 2000, The Ritz-Carlton, Wolfsburg is a contemporary...

City Guide To St. Petersburg

St Petersburg – Russia’s Social & Cultural Capital 

Overwhelmingly imposing and beseechingly beautiful, Russia’s second largest city brews a blend of innovation, culture and tradition within...