Anne Rigail, verksamhetschef för kundrelationer, säger att ”loungen är helt i linje med Air France strategi att positionera sig att blir mer exklusivt”, precis som med loungen i Terminal 2G. Hon fortsätter: ”Designen är tänkt att överraska våra kunder med innovativa tjänster på temana välmående och gastronomi”. Loungen syftar till att ge en subtil balans mellan elegans, komfort och kreativitet. Designad av Air France och dess design byrå Brandimage, så har loungen en övergripande elegant fransk stil som uttrycks genom ljusa och upplyftande kulörer samt typiskt snygga inredningsdetaljer.

Något som imponerar är loungens väl tilltagna yta för passagerarnas välbefinnande – den största i sitt lag i någon Air France lounge. Mer än 550 kvadratmeter är dedikerat för detta. Denna del av loungen har en ”Instant Relaxation”-del med vilstolar och minisviter, detox-bar med ett urval av exklusiva teer, en separat del för ansiktsbehandlingar med två privata bås och kosmetologer från Clarins, två privata bastur och stora lyxiga duschar.

Den gastronomiska upplevelsen har skruvats upp ordentligt. Resenärerna kan nu njuta av en middag som på en bättre fransk restaurang i matsalen, "La Table Gourmet". Den har ett öppet kök där kockarna förbereder rätterna och lägger sista handen på dem framför middagsgästerna. Alltsammans kompletteras med ett urval av viner och champagner, speciellt utvalda av Paolo Basso, utnämnd till världens bästa sommelier 2013.

Det finns även en del med självbetjäning som inbjuder till att upptäcka säsongens smaker. Där finns grytor, sallader och bakverk. I juli 2018 kommer det fler överraskningar då resten av loungen öppnas upp. Då blir även en vacker skapelse av den franske designern Mathieu Lehanneur avtäckt.