Nu kan du resa i världens längsta bussresa mellan London till Delhi

7. Oct 2020
by BusinessClass

Expeditionsföretaget Adventures Overland hoppas på att lyxiga och bekväma bussar ska övertyga äventyrliga resenärer att ta en 70-dagars bussresa från Storbritannien, genom 18 länder och över 20.000 kilometer, till Indien.

Utsedd som «världens längsta bussresa», är detta en kopia från en resa som många äventyrare gjorde på 1950- och 60- talet, då de reste med buss mellan London till Calcutta.

  Foto: Adventures Overland Den planerade resan är beräknad att starta från New Delhi till London i Maj 2021 och sedan en retur till Indien, men är naturligtvis avhängig av utvecklingen av pandemin och framtida reserestriktioner.

Foto: Adventures Overland Bussen har kapacitet att ta 20 passagerare i en 1-2 layout, och till skillnad från bussarna som gick förra seklet så är dessa definitivt bekvämare. Sätena är mycket mer komfortabla, har större benutrymme, en egen bildskärm och flertalet uttag för laddning av mobiltelefoner och dylikt. Alla säten har även en gardin för avskildhet. Dessutom är bussarna är utrustade med Wi-Fi och luftkonditionering.

Foto: Adventures Overland Själva resan är uppdelad i fyra delar. Första delen korsar man den engelska kanalen och förbi flertalet länder i Europa innan man når Ryssland. Den andra delen går genom Ryssland och bergen i Central Asien (Kyrgyzstan, Uzbekistan och Kazakstan) till Kina. I den tredje delen reser man genom Kina och ser den kinesiska muren och besöker pandorna i Chengdu. Därefter går sista delen genom Thailand, Myanmar till Indien.

Foto: Adventures Overland Priset för hela resan går loss på cirka 178.000:- SEK och detta inkluderar övernattningar i 4 och 5-stjärniga hotell, turistaktiviteter vid varje stopp och resedokument såsom visa och andra avgifter. Men det kommer även att vara möjligt att endast resa mellan vissa destinationer.

More from BusinessClass.com