Nu kan du laga Emirates signaturrätter hemma

5. Oct 2018
by Dag Christian Holm

Emirates lättar nu på förlåten och ger en unik inblick om deras prisbelönta mat och viner. - Emirates serverar 110 miljoner måltider ombord sina flygningar varje år. Genom två helt nya tv-kanaler tar de med passagerarna bakom scenen i ”Food and Wine Channel” hos världens största internationella flygbolag. Här ges en unik inblick i hur menyerna sätts samman, baserade på lokala råvaror som ackompanjeras med speciellt utvalda viner som ska passa till rätten i fråga. I ett pressmeddelande säger sig flygbolaget att de önskar att inspirera till mer matglädje. Emirates har investerat 700 miljoner dollar i viner och att anställa prisbelönta kockar som utvecklar menyerna tillsammans med bolagets egna sommelierer, för att säkerställa att kombinationen av lokala råvaror och exklusiva viner ger den bästa möjliga gastronomiska upplevelsen. Passagerarna har nu möjlighet att skapa Emirates signaturrätter hemma i sitt eget kök, eftersom både recept och instruktioner finns tillgängliga på ”Food and Wine Channel” och på Emirates webbplatser.

  • Vi vill dela med oss av den kunskap vi har vad gäller mat och vin för att inspirera våra passagerare att våga experimentera med recepten hemma i sitt eget kök. ”Food and Wine Channel” ger en inblick i hur vi väljer och förbereder de bästa ingredienserna och ”Wine Channel” ger värdefull information om vad som karaktäriserar de olika vinerna och hur man sätter samman en menyn för att få ut det bästa av smakerna, säger Emirates chef i Norge, Terje Grue.

”Wine Channel” har också en spännande dokumentär som visar Emirates unika tillvägagångssätt för inköp av vin. Genom långa och personliga relationer med några av världens mest prestigefyllda vingårdar väljs vinerna ut för att säkerställa att Emirates erbjuder de mest exklusiva och sällsynta vinerna. Varje dag serveras över 80 olika viner, portviner och champagner på flygbolagets flygningar. I sina egna avsnitt tar Oliver Dixon, chef för Fine Wine Emirates Group, med passagerarna på en mat- och vinresa med fokus på vad som ger vinet dess smak och karaktär.  

More from BusinessClass.com