Norwegian startar tre nya långdistansrutter från Paris till USA

22. Feb 2016
by BusinessClass

Norwegian startar tre nya långdistansrutter från Paris till New York, Los Angeles och Fort Lauderdale från och med 29/7. Det handlar om fyra avgångar i veckan till New York (JFK), två till Los Angeles (LAX) och en i veckan till Fort Lauderdale (FLL). Samtliga avgångar är från Charles de Gaulle, och det är premiär för Norwegian, som annars flyger från Orly till flera städer i Skandinavien. Det har gått mindre än tre år sedan att bolaget började flyga på långdistans, och nu har man 38 rutter mellan USA och Europa. Norwegians direktör Björn Kjos kommenterar satsningen så här: "Vi ser fram til att kunna sälja prisvärda biljetter mellan Paris och de här amerikanska städerna. 30% av våra resande över Atlanten är amerikaner, och nu får de ännu fler europeiska destinationer att välja på. Intresset är stort för lågprisflyg mellan USA och Europa, och vi kommer utöka antalet av destinationer i takt med när vi får nya Dreamlinerflyg levererade".

The International Council on Clean Transportation

gav Norwegian en fin utmärkelse förra året som det flygbolag som transporterar passagerare mest bränsleeffektivt över Atlanten

.

Norwegian startar flera nya långdistansrutter under våren: Oslo – Boston, Köpenhamn– Boston, London – Boston och London – San Francisco.

More from BusinessClass.com