Norsk uppfinning håller koll på bagaget

21. Dec 2018
by BusinessClass

Tre norska grundare står bakom bagID om är världens första elektroniska och smarta bagage-tag.

bagID GO är den första enheten som kontinuerligt spårar bagaget, detta inkluderar de sensorer som hanterar bagaget och stöldskydd om ditt bagage försvinner, enligt ett pressmeddelande. Flygbolagen och personal på flygplatsen får ökad kontroll över bagaget eftersom bagagehanteringen digitaliseras med hjälp av smarta sensorer och ny så kallad IoT-teknik (Internet of Things). Det minskar sannolikt risken för att bagaget tappas bort vilket ökar säkerheten och effektiviteten för flygbolagen, liksom på flygplatser. "Vi har sedan denna uppfinning presenterats för oss i 2015 noga följt BagID. Vi är en stolt partner och vi ser fram emot börja använda den, säger Widerøes, kommersiella direktör Christian Skaug.

I samarbete med Telenor

Det finns många som vill vara med och dela på kakan, en av dessa som tror på det norska initiativet är Telenor. Affärsutvecklare inom IoT i Telenor Norge, Sofia Tropé, säger att Telenor är starkt engagerat vad gäller norska innovationer. - Absolut! Telenor är en bra strategisk partner inom kommunikation och testning. Vi vill vara en nyckelaktör i att främja och utveckla innovativa lösningar hemma och utomlands ", säger hon. "Jag tycker att konsumenter och flygbranschen kan dra nytta av en spännande produkt som bagID GO. IoT ger oss oändliga möjligheter, inklusive att spårning lyfts till en helt ny nivå. Nu när vi har gjort IoT möjligt i vårt 4G-nätverk, kommer badID Go alltid vara uppkopplat till ett säkert nätverk med utmärkt täckning, säger Tropé.

Många samarbetspartners

Entreprenören bakom bagID GO, Jan Vidar Nalbant, är glad över att ha stöd från flera norska tungviktare före lanseringen. Han är också tydlig med att det finns många som förtjänar ett stort tack och som hjälpte till att förverkliga denna norska innovation. - BagID har varit brett engagerade sedan starten, men vi tror att det är kopplat till det faktum att vi har skapat en produkt som många förhoppningsvis tycker om. "Förutom Widerøe, Telenor och Innovation Norway har SINTEF bidragit till forskning. Samma sak har VIPPS betalningstjänst, vilket gör att vi kan använda deras nya lösningar. bagID GO har fått en prislapp på 599, - kronor och kan beställas på deras hemsida.

 

More from BusinessClass.com