Nordic Choice presenterar största hotellaffären i Stockholms historia - två nya hotell vid Brunkebergstorg

17. Sep 2014
by Jacob

Det är Swedbanks gamla kontor vid Brunkebergstorg i Stockholm som omvandlas till ett nytt hotellkomplex i centrala Stockholm med två olika hotell samt ett restaurangkomplex på våning 14 och 15 med en fantastisk utsikt över staden och Stockholms ström.

Hotellprojektet är en del av Urban Escape Stockholm som leds av AMF Fastigheter som ska förvandla befintliga 95.000 kvadratmeter till 130.000 kvadratmeter och skapa attraktiva utrymmen för kontor, hotell och konferens, samt handel och restaurang. Hotellprojektet har tilldelats Petter Stordalens Nordic Choice, och det ska bli något extraordinärt. - Vi fick ett visionärt förslag som vi inte kunde motstå. Tillsammans med Petter Stordalen och Nordic Choice kommer vi att utveckla ett mer levande kvarter, säger Mats Hederos, VD AMF Fastigheter. Hotelldelen kommer omfatta knappt 30.000 kvadratmeter med ett

boutiquehotell

och ett

affärsresehotell

med totalt 540 rum. Dessutom skapas en

takrestaurang

på 1200 kvadratmeter med två barer och en panoramautsikt över staden. Affärsresehotellet har fått projektnamnet "Business" och kommer ha 340 rum och sviter, konferensytor på 2000 kvadratmeter, restaurang och lobbybar med uteservering, samt takterrass med bar och restaurang. Hotellet ska positionera sig som ett fristående hotell med lyxstandard. Boutiquehotellet har fått projektnamnet "Boutique" och kommer ha 200 rum, gym samt restaurang och lobbybar med uteservering. Hotellet ska positionera sig som ett bättre mellanklasshotell med god service. Även detta med en helt unik design som inte liknar något annat inom nuvarande Nordic Choice. Slutligen finns takterrassen som är gemensam för de båda hotellen och som kommer bli en tillbyggnad ovanpå den existerande byggnaden och uppta våningarna 14 och 15. Takterrassen kommer uppta 1650 kvadratmeter och ha två barer och en uteservering med sittplats för 400 gäster. Med läget på de två översta våningarna får man en obegränsad utsikt över staden och Stockholms ström. Enligt Petter Stordalen ska hotellkomplexet bli något helt unikt, det handlar inte om att utveckla ett nytt Clarionhotell utan att skapa något helt nytt för att nyttja byggnadens utformning och läge till sin fulla potential. Det handlar om ett visionärt projekt liknande hotellet The Thief i Oslo som flera gånger utsetts till Norges bästa hotell. Han vill inte heller att det bara ska bli ett hotell, det ska bli en ny mötesplats där även lokalbefolkningen kan träffas för att äta middag och ta något att dricka. Och nog är det en ganska fantastisk utsikt från våning 13 i huset där presskonferensen hölls, en utsikt som många Stockholmare aldrig tidigare fått chans att se. Under år 2015 ska Nordic Choice tillsammans med en designbyrå börja titta på designen och konceptet. Hotellen väntas öppna år 2017.

Urban Escape Stockholm, hotelldelen är de två husen närmast i bild

Fantastisk utsikt från våning 13

Kvällsutsikt från våning 13

En mycket entusiastisk och karismatisk Petter Stordalen berättar om sina planer

Positionering för Nordic Choice nya "Business"-hotell

Positionering för Nordic Choice nya "Boutique"-hotell

More from BusinessClass.com