Villa Copenhagen - lyx hotell i centrala Köpenhamn

5. May 2020
by Dag Christian Holm

I det gamla posthuset, mitt i hjärtat av Köpenhamn, öppnar Nordic Choice Hotels sitt nya Villa Copenhagen.

Villa Copenhagen är en återspegling av Köpenhamn, som en stad där hållbarhet, lycka, lyx och mångfald utstrålas. Hotellet erbjuder 390 gästrum och sviter, restauranger, barer, gym och relax-avdelning samt konferenslokaler.

Hotellet skiljer sig ifrån andra konkurrenter genom sitt fokus på miljö och hållbarhet, samt att FN:s hållbara utvecklingsmål tar en roll i den stora hela strategin. Stor vikt läggs på att anställa medarbetare med olika bakgrunder, CSR- arbete i lokala samhällen, samt från – maten i restaurangen till inredningen – att alltid tänka på hotellets inverkan på planeten.

Alla gästrum osar skandinavisk lyx och stil med genomtänkta detaljer. Nordiska influenser, såsom hög taknivå, fiskbensgolv, guldaccenter, fönsterdesign i original-skick från 1912, samt marmorbadrum med walk-in dusch är tänkt att skapa en lyxig miljö.

Restaurangerna kommer att fokusera på att minimera matavfall och använda ekologiska produkter. Det nordiska köket kombineras med den gastronomiska världen, vilket är tänkt att återspegla Köpenhamns mångfald och dess olika kulturer. The Brassier, med sitt öppna kök och bar, blir hotellets all-day restaurang, The Satchel Bar och The Playroom blir mysiga vinbarer och restaurang.

I hotellets trädgård kommer det att blommas blommor, odlas örter och produceras lokal honung. En av höjdpunkterna är ”The Courtyard” som är tänkt att bli en social hubb och multifunktionell plats. Där kommer receptionen, café, trädgården och en pop-up shop att finnas. En annan höjdpunkt är den 25- meter långa uppvärmda takterrasspoolen, där man även kan njuta av en drink i baren. För den som önskar att boka ett rum hos Villa Copenhagen är det officiella öppningsdatumet den 1 juni 2020.

More from BusinessClass.com