Nora Viking får inget hem i Oslo

5. Dec 2013
by Martin Björnström

Den 26:e oktober flög BusinessClass den sista flighten med SAS MD-80 SE-DIR "Nora Viking" på hennes allra sista flygresa - destination: SAS Museum Gardermoen i Oslo. Nu visar det sig att affären inte blir av.

Karl Sandberg på SAS Museet är besviken över att Nora Viking inte får ett sista hem hos dom. Anledningen är att kostnaderna för uppställningsplats, förberedelser för långvarigt bevarande och årliga underhållskostnader skenat iväg till nivåer som gjorde det omöjligt att få tillbaka ekonomiskt. Det fanns alternativa möjligheter som gjort projektet mindre kostsamt men då hade planet placerats långt ifrån museet vilket var praktiskt ohållbart. Karl hälsar dock till BusinessClass: "Tack för samarbetet kring Nora Viking - vi fick en fantastisk dag på SAS Museeet. Och vi lever vidare - kom tillbaka snart!" Länk:

Bilder från vårt MD-80 event i Oktober

Uppdatering 13:30

SAS bekräftar nu att planet inte kommer placeras i Oslo men att beslut ännu inte är taget kring planets framtid. Det är dock troligt att planet slutar sitt liv hos Delta i USA som reservdelslager.

More from BusinessClass.com