Njut av körsbärsblom och bo bra i Tokyo

14. Mar 2019
by BusinessClass

Japans livliga huvudstad, Tokyo, är en av världens mest spännande städer. Staden är en veritabel smältdegel där historiska traditioner och moderna underverk blandas. Den har något för alla och är den perfekta platsen att uppleva tiden då de vackra körsbärsträden går i blom.

Säsongen för körsbärsträdens blomning infaller vanligtvis från slutet av mars till början av april. Fullt utslagna brukar de vara mellan den 27:e mars och den 6:e april. Tokyos gastronomiska scen är världsberömd. Här får du enkla nudelbarer där man inte räknar med att du stannar kvar längre än den tid du behöver för att sörpla i dig din snabba lunch men också restauranger i absolut världsklass. Konst och kultur finns det också, och det finns massor av museer, tempel och spännande platser att besöka. Kejsarpalatset på sina 3,5 km2 brukar finnas med på de flesta turisters do-to-lista. Och när vi pratar om shopping kan Tokyo utan problem matcha alle shoppingtokigas mest intensiva önskedrömmar: här finns allt från de dyraste märkesvarorna, den nyaste elektroniken, de konstigaste presenterna och allt annat. Tokyo är inte en grön stad, men det finns trots allt en del parker och gröna områden att pusta ut i. Tokyo har en högt utvecklad hotellstandard och de dyraste och finaste hotellen håller enormt hög klass. Om du väljer ett hotell med lite färre stjärnor kommer du heller inte bli besviken – servicenivån är hög och många hotell med ”bara” fyra stjärnor skulle utan problem kunna ha fem många ställen i Europa. Här får du tio av Tokyos bästa hotell. De betyg du ser kommer från gästernas recensioner.

Mandarin Oriental Hotel Tokyo 9.9

 

När du bor här kommer du ha fin utsikt över metropolens ljus om natten, och om ditt rum vätter åt rätt håll och du bor tillräckligt högt upp kommer du kunna skymta berget Fuji borta i horisonten. På detta hotell får du lyxigt boende på de åtta våningar hotellet breder ut sig på: från våning 30 till 38 i skyskrapan Nihonbashi Mitsui Tower. Hotellet har flera restauranger och två av dom heter Sense (mat från det kantoneiska köket) och Signature (mest rätter från det franska koket) – bägge två har Michelinstjärnor på axlarna.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

 

The Capitol Hotel Tokyo 9.4

Hotellet är ursprungligen från sextiotalet men håller absolut 2019-standard. Ett elegant hotell med japansk lyx på varje kvadratmeter. Personalen är erkänt både vänlig och kunnig och hotellets sviter är extra stora även för att vara ett lyxhotell.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

Park Hyatt Tokyo 9.3

Legendariska Park Hyatt Tokyo är det hotell du ser i filmen Lost in Translation och det är här i baren att Bill Murray och Scarlett Johanson träffas och pratar om livet och även här Bill nästan slår ihjäl sig i gymmet. Ett ytterst genomfört och sobert hotell med fina rum och som man kan förnimma i filmen en avslappnad och sofistikerad atmosfär kvällstid. Restaurangen New York Grill på 52:a våningen är ett måste att besöka.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

  1. Four Seasons Hotel Tokyo at Marunouchi 9.2

Här bor du mitt i Tokyos hjärta bland skyskrapor och bredvid tågstationen Tokyo Station där ungefär en halv million människor passerar forbi varje dag. Four Seasons Marunouchi är ett chict hotell som andas lyx men fortfarande med japanska traditioner och autentisk stil som ballast. Servicen är ypperlig och det finns både restaurang och spa på hotellet.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

Palace Hotel 9.4

Detta är ett tidlöst och elegant hotell bredvid Kejsarpalatset i Tokyos hjärta. Här bor du i nästan kungliga omgivningar men stilen är fortfarande avslappnad och inte alls snobbig. Rummen är lyxiga och stora och från någr av dom har du utsikt till palatset. Hotellets restaurang Wadakura skall du besöka om du vill äta traditionellt japanskt men ytterst raffinerat på samma gång.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

Tokyo Station Hotel 9.3

Detta landmärke i staden med sin röda tegelstensfasad andas tidlös elegans. De flesta av de 150 rummen och sviterna har utsikt över de kejserliga trädgårdarna.

Se fler bilde roch beställ din vistelse på hotellet här

Conrad Hotel Tokyo 9.3

Conrad Hotel Tokyo är ett hyperelegant hotell nära bukten. Interiören är fräschmed modern konst på väggarna av mestadels nulevande japanska konstnärer. Man har hela 290 rum, fyra restauranger och en trevlig lounge.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

Imperial Hotel Tokyo 9.2

Hotellet öppnade redan 1890 och genom åren har man överlevt både bombningarna under 2:a världskriget, jordbävningar och eldsvådor. I våra dagar ses hotellet av många som den yppersta symbolen för hur ett japanskt lyxhotell skall vara och kännas. Traditionerna sitter kvar i väggarna med kristallkronor, marmorgolv och stora trappor där en kvinna dramatiskt kan göra entré högst upp i trappen och svepa ner i en lång röd klänning.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

The Peninsula Hotel Tokyo 9.2

Hotellet ligger i exklusiva stadsdelen Marunouchi som mest är ett område för affärsfolket och deras favoritbutiker och caféer. Hotellet har 24 våningar och erbjuder några av Tokyos största hotellrum och stilen kan bästa beskrivas som extravagant. Bo här inte bara för de fina rummens skull men också för den utsikt du får från restaurangen uppe på taket och det trevliga 5 o’clock tea man arrangerar varje eftermiddag.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

The Ritz-Carlton Tokyo 9.4

Lyxigt värre är det här men så är man ju också ett Ritz-Carltonhotell. Ett av Tokyos absolut bästa hotell med ett fint spa, stort urval av barer och restauranger och så har man ju också receptionen på 45:e våningen med sin fina utsikt.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

 

More from BusinessClass.com